Pandémiás helyzetben erősítse immunrendszerét! (2020.10.01)

A nedvesebb, hűvösebb idő beköszöntével igen gyakorivá válnak a különböző, főleg légúti megbetegedések, amelyek akár a koronavírussal is összetéveszthetők. Ez jelentősen növelheti a táppénzben töltött napok számát vagy csökkentheti a munkavégzés hatékonyságát. Multi-Pay kártyával sokat tehet az immunrendszere erősítéséért is.

Kutatások bizonyították, hogy azok, akik helyesen táplálkoznak és rendszeresen mozognak, 27%-kal kevesebbet hiányoznak munkahelyükről betegség okán. Hazánkban egyre több vállalat dönt úgy, hogy gyümölcsnappal, egészségesebb cateringgel, és/vagy a sportolás támogatásával segítséget nyújt dolgozóinak az egészséges életmód kialakításában, fenntartásában. Ezt a járványidőszakban is érdemes folytatni, különösen, ha kollégáink nem home office-ban dolgoznak.

A különböző vitaminok, immunerősítők szedése is különösen fontos lehet a hidegebb, nedvesebb őszi hónapokban a szervezet egészséges működésének fenntartása érdekében. A Multi-Pay kártya egészségpénztári zsebéből korlátlanul megvásárolhatjuk a gyógyszertárakban kapható, és OGYÉI engedélyszámmal ellátott vitaminokat. Egyes gyógyszertárakban ugyanezeket a termékeket az Ajándékzsebben lévő egyenlegünk terhére is megvehetjük. Ezeknek a gyógyszertáraknak a listáját a www.multi-pay.hu oldalon a Kártya-elfogadóhely keresőben találja. Természetesen a drogériákban – dm, Rossmann – is számos terméket kínálnak, amelyek jótékonyan segítik szervezetünk védekezését. Ezekben az üzletekben általában az ajándék, Kozmetikum és tisztítószer, Vitaminok és táplálékkiegészítők, Csekély értékű ajándék alszámlákból tudunk költeni.

Őszi jó tanácsok a koronavírustól függetlenül 

Mivel az immunsejtjeink 70%-a a beleinkben található, egészségi állapotunkat nagymértékben befolyásolja a táplálkozás. A magas vitamin, rost- és ásványianyagtartalmú ételek, a sok friss, az évszaknak megfelelő zöldség és gyümölcs jelentősen fokozzák a szervezet ellenálló képességét. A lédús őszi gyümölcsök, mint az alma, a körte, a szilva, a szőlő, a szeder és az áfonya magas rosttartalmuknak köszönhetően javítják az emésztőrendszer működését, magas antioxidáns vegyületeiknek és vitaminjaiknak köszönhetően immunerősítőként is funkcionálnak, valamint ásványi anyagaik révén a szervezet sav-bázis egyensúlyát is fenntartják. A zöldségek hasonló élettani hatásúak, valamint alacsony a kalóriatartalmuk, így a fogyni kívánók étrendjének alapját is képezik. Kiválóan támogatják az egészséges emésztőrendszer munkáját az olyan ősszel elérhető zöldségek, mint a sütőtök, a cukkini, a paprika, a paradicsom a fejes káposzta, a karfiol, a brokkoli, a különböző hagymafélék és a hüvelyesek. Tegyünk ki a vállalati kantinban olajos magvakat, nyersen fogyasztható zöldségeket, friss és aszalt gyümölcsöket.

A táplálkozás mellett rendkívül fontos az elegendő mozgás is. Szakértők szerint heti háromszor 30 percnyi mozgással már elősegítjük immunrendszerünk optimális működését. A kellemes őszi időben tett túrázás, illetve séta amellett, hogy kiváló testmozgás, csökkenti a vérnyomást, növeli a szív és-érrendszerünk egészségét és stresszcsökkentő hatású. A szabadban pedig a koronavírus is nehezebben terjed a megfelelő távolság betartása mellett, így akár munkatársainkkal közösen is szervezhetünk kirándulásokat.

Fotó: unsplash.com


Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off