Koronavírus idején felértékelődik az egészségbiztosítás (2020.04.06.)

Az Allianz Hungária Zrt. állásfoglalást adott ki a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan. Ennek alapján a Biztosító élet-, baleset- és egészségbiztosítási csomagjainak szerződési feltételeiben nem minősül kizáró oknak az új típusú koronavírus (COVID-19). Az egészség megőrzését és helyreállítását célzó juttatással tehát most még többet ad a cég a munkavállalóinak, mint korábban.

A vírus és a pandémiás helyzet világszerte súlyos, és ritkán látott méreteket ölt ugyan, de a COVID-19 nem minősül sem heveny fertőző betegségnek, sem kritikus betegségnek. A koronavírus-járványt érintően a csoportos – így a Pénztáron keresztül nyújtott – egészségbiztosításokra vonatkozóan az alábbi tájékoztatást kaptuk az Allianztól: „A koronavírus kapcsán az ajánlatban szereplő egészségbiztosítási pilléreket változatlanul nyújtjuk. Felhívjuk azonban ügyfeleink szíves figyelmét, hogy szűrővizsgálati csomagunk krónikus betegségek szűrését végzi, a szűrővizsgálati listában nem szerepel a koronavírus teszt.”

A cégek által igénybe vehető biztosítási csomagokat ITT találja.

A Patika-csoport független pénztárai azonban nem csak az Allianz kínálatát tudják közvetítetni a cégek felé, több biztosítóval is együttműködenk, hogy árazásban, feltételekben és szolgáltatásokban is többet nyújtsanak. Az Aegon Biztosító például a pszichológiai tanácsadást is belevette a finanszírozott szolgáltatásokba; ezt akár már havi 1110 forintért adhatja a munkáltató a dolgozójának. Ez pedig a mostani bezárt világunkban hatalmas segítség lehet. A karantén megvédi kollégáinkat a vírustól, viszont más betegségek, így például a depresszió kockázatát jelentősen növeli. Greg Miller tudományos újságíró Science-ban megjelent, a távolságtartás emberi hatásait boncolgató cikkét idézi az MTA: az idézett társas viselkedést vizsgáló kutatók arra figyelmeztetnek, hogy készüljünk fel arra, milyen nehézségeket okoz az ember saját társas természetével való megküzdés. A társas kapcsolatok képesek ellensúlyozni a stressz által keltett negatív hatásokat, ebből azonban mostanában igen kevés jut nekünk vagy legfeljebb SMS-ben, e-mail-en, Skype-on vagy FaceTime-on.

Hogyan köthetek biztosítást munkavállalóim számára?

A járványveszélyre válaszul most minden lépést intézhet online a szerződéskötéstől a biztosítotti nyilatkozatok kitöltésén át a díjfizetésig. Néhány kattintással akár minden dolgozójának köthet biztosítást, hogy könnyítse a COVID-19 terheit. Célzott támogatásként a juttatás adója 38,35% és adható választható elemként a cafeteriarendszerbe illesztve vagy attól függetlenül minden dolgozónak vagy azok egy bizonyos csoportjának.

  • A támogatáshoz a munkavállalónak be kell lépnie az egészségpénztárba. Ha még nem tag, beléphet online, az oldalról letölthető pdf. kitöltésével vagy beléptetheti a munkáltató az erre rendelkezésre álló Excel táblázatban elküldve a szükséges adatokat.
  • Kösse meg a célzott támogatáshoz szükséges munkáltatói szerződést.
  • Töltse fel a havi bevallást és az ennek alapján készült díjbekérő szerint utalja el a támogatás összegét (választott csomagok díja + 6% működési költség + új pénztári belépők esetén 4000 Ft kártyagyártási/belépési díj).
  • A biztosítás létrejöttének feltétele, hogy a munkavállaló (biztosított) töltse ki a Biztosítotti nyilatkozatokat, amely a biztosító és a pénztár számára lehetővé teszi az adatszolgáltatást. A jelenleg fennálló, a COVID-19 idejére hirdetett veszélyhelyzet fennállása alatt a nyilatkozatokat is elfogadjuk e-mailben.

Allianz Biztosítotti nyilatkozat

Aegon Csatlakozási és egészségügyi adatkezelési nyilatkozat és pénztári Adatkezelési nyilatkozat


Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off