Stratégiai fontosságú lett a munkavállalók egészsége (2021.04.01)

A munkavállalók egészségi állapota és közérzete a cég sikerének kulcsa lett a PwC legfrissebb Magyarországi Vezérigazgatói Felmérése szerint. A Covid-19 miatti megtorpanás után visszapattanást várnak a vezetők, mivel a járvány vége belátható közelségbe került.

A PwC Magyarország az elmúlt tíz év során minden évben felmérte a hazai vállalatok vezérigazgatóinak várakozásait. A kutatás kezdete óta sosem tapasztalt mértékű az optimizmus a globális gazdaság és a magyar gazdaság növekedési ütemével kapcsolatban. 2021-re minden második vállalat létszámnövekedéssel kalkulál – írja a PwC.

Miközben a vállalatok egyharmada kénytelen volt 2020-ban csökkenteni munkavállalói létszámát, a tervek szerint ez a csökkenés csak átmeneti. Ugyanakkor a megváltozott és megtanult új működésben a munkavállalóhoz kapcsolódó elvárások is változtak. A versenyképességet elsősorban a szervezeti kultúra fontosságában, az elkötelezettség és belső kommunikáció erejében, a munkavállalói alkalmazkodóképességen, és a munkavállalók jólétében látják ma a vezetők. A hatékonyság növelését elsősorban az automatizálással és a technológia kihasználásával szeretnék elérni.

 

„Összességében a járvány minden emberi tényezőt bizonytalanná tett a vállalatoknál. Félünk tőle, hogy nem lesz megfelelő szakember az egyes feladatokra, ugyanakkor félünk a munkanélküliségtől is. A munkaerő stratégiai fontosságát az is jól szemlélteti, hogy a cég sikeres működését garantáló prioritások listáján a két legfontosabb tényező a munkavállalókhoz kapcsolódik” - hangsúlyozta Lőcsei Tamás, a PwC Magyarország vezérigazgatója.

Míg a kérdezett vezetők 38%-a arról számolt be, hogy vállalata teljesítményét nem érintette hátrányosan a világjárvány, közöttük is sokan vannak, akik hiányolnak valamit a Covid előtti életükből. A legtöbben, a megkérdezettek háromnegyede a munkavállalókkal és a vásárlókkal, vagy ügyfelekkel folytatott személyes kapcsolatépítést hiányolja, és szintén a többségnek hiányzik, hogy az irodában motiválhassa munkavállalóit. Egyharmaduknak hiányoznak az utazások, az irodai spontán találkozások, és egynegyedük jobban értené az ügyfeleit vagy munkavállalóit, ha személyesen látná reakcióikat. Önmagában az irodai munkavégzés azonban csak a válaszadók 8%-ának hiányzik.

A pandémia arra is rávilágított, a munkavállalók egészsége vagy annak hiánya milyen mértékben befolyásolja a vállalat működőképességét. Egyre több cég keres költséghatékony lehetőséget munkatársai jóllétének elősegítésérre. Ezt mutatja az is, hogy az egészségpénztári zsebbel is rendelkező Multi-Pay kártya változatlanul népszerű a cégek körében.

Fotó: unsplash.com

 


Vissza

Multi-Pay Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off