Új szolgáltatással segíti a vállalatokat a Multi-Pay® (2019.02.01)

A Multi-Pay® kártya ma az egyetlen olyan elektronikus utalvány, amely segítségével a vállalatok kényelmesen és a jogszabályi előírásokat betartva biztosíthatnak az arra jogosult munkavállalóiknak hideg- vagy meleg étkezési hozzájárulást.

Januárban számtalan – főképp gyakornokokat, ösztöndíjas diákokat foglalkoztató – cég szembesült a problémával, hogy az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. megszűnését követően nem maradt olyan utalvány, amelyen biztosíthatja az általa foglalkoztatott diákoknak a törvényben előírt étkezési juttatást. Az iskolai rendszerű szakképzésben részt vevő tanulók juttatásairól szóló miniszteri rendelet szerint a vállalatoknak a gyakorlati képzési napokon minden tanulónak egyszeri kedvezményes étkezést vagy étkezési költségeihez természetbeni hozzájárulást kell biztosítaniuk. A rendelet úgy fogalmaz: „az étkezésről meleg – kivételesen indokolt esetben hideg – élelem biztosításával a gyakorlati képzést szervező a helyileg szokásos módon köteles gondoskodni.” A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 68. § (1) is említi a kötelezettséget: „a tanulót a gyakorlati képzésével összefüggésben kedvezményes étkeztetés, útiköltség-térítés, munkaruha, egyéni védőfelszerelés (védőruha), tisztálkodási eszköz és kötelező juttatások illetik meg.”

A diákok számítanak a támogatásra és a munkáltató is adná, kérdés, milyen formában. A juttatásnak számtalan elvárásnak – részben törvényi, részben kényelmi, részben gyakorlati – kell megfelelnie. Ilyen például, hogy ez az összeg csak és kizárólag a törvényben meghatározott célra költhető, a munkáltató számára fontos az is, hogy kényelmesen – kevés adminisztrációval és rárakódó költséggel – biztosítsa, míg a diákok szeretnék biztonságosan és egyszerűen költeni. A Multi-Pay® kártya mindennek eleget tesz.

A Multi-Pay® 2019-ben is kényelmes és NAV-kompatibilis módja a juttatás biztosításának. Az étkezési hozzájárulást külön alszámlán kezeli, amely lehetővé teszi a pénz dedikált költését. A munkáltatók online feltöltési felületen, havi egyszeri utalással biztosíthatják a támogatást, amelyet a diákok kényelmesen költhetnek számos élelmiszerláncnál és étkezőhelyen, valamint arra is van lehetőség, hogy egy a munkáltató által megjelölt elfogadóhelyre korlátozódjon az ételfogyasztási egyenleg költése.

Miért éri meg?

  • Nem kell bajlódni az utalványok nyilvántartásával, tárolásával, kiosztásával.
  • A vállalat könnyen kezelhető, ügyfélbarát elektronikus felületen intézheti a juttatással kapcsolatos mindennapi teendőit, töltheti fel a havi bevallásokat, ellenőrizheti a teljesítéseket.
  • Az összeg utalása a Multi-Pay®-nek havonta egy alkalommal, számla alapján történik. A munkavállalók két munkanapon belül költhetik az egyenleget.
  • Minden munkáltatóval saját Multi-Pay®-es ügyintéző törődik.
  • A munkavállalók szeretik a modern fizetőeszközt, amellyel könnyedén költhetik a béren kívüli juttatásokat.
  • Elvesztés esetén a Multi-Pay® kártya pótolható.

Fotó: freepik.com


Vissza

Multi-Pay Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off