Kutatás: vakáció vagy infláció? (2024.07.01)

Mostanra újra megjött a magyarok utazási kedve, sőt új dimenzióba lépett. Az Everguest megbízásából készített friss Tárki - kutatás szerint az idén a magyarok több mint harmada (34%) tervezi, hogy részt vesz hosszabb-rövidebb utazáson.

A reprezentatív felmérés szerint a rendszeresen utazók 83%-a idén ismét útnak indul, ami azt jelzi, hogy a turizmus iránti lelkesedés nem csupán visszatért, hanem erősebb, mint valaha. „Az aktív korosztály harmada rendszeresen utazik, míg azok közül, akik tavaly még otthon maradtak, idén már minden tizedik ember tervez valamilyen utazást” – hangsúlyozta Sályi Réka, az Everguest marketing igazgatója.

A válaszadók több, mint fele (54%) egy alkalommal, több, mint negyede (26%) két alkalommal, 11%-a három alkalommal, míg 9%-a négy vagy több alkalommal utazott az elmúlt évben több napra belföldre vagy külföldre. Idén az utazók 54%-a ugyanannyiszor tervez útra kelni, mint tavaly, 32% kevesebb, 14% viszont több alkalommal. Az idősebb korosztály visszafogottabban tervez vakációt, a fiatalabbak és a középkorúak viszont hasonló mértékben vágynak a kikapcsolódásra.

A magyarok körében továbbra is verhetetlen a Balaton, a válaszadók 76%-a szeretne idén a Balatonnál nyaralni. A megkérdezettek több mint ötöde (21%) viszont úgy válaszolt, hogy anyagi okok miatt nem tud eljutni idén a Balatonra. A válaszadók majdnem háromnegyede (69%) szeretne idén Budapestre látogatni.

Arra a kérdésre, hogy vajon hatással lesz-e az infláció 2024-ben is az utazási és az étteremlátogatási lehetőségekre, a válaszadók 60%-a válaszolt igennel. A válaszadók 89%-a pedig egyetértett azzal, hogy a magyar szállodákban elszaladtak az árak az elmúlt évben.

„Annak ellenére, hogy idénre már jelentősen csökkent az infláció mértéke, a tavalyi évi áremelkedések komoly aggodalmakatkeltenek az utazók körében” – értékelte a kutatás eredményét Belán Miklós az Everguest alapítója.

Érdemes a Multi-Pay kártyás egyenlegünket is számításba venni az utazáskor.

  • Ha személyautóval indulunk útnak, tankoljunk az OMV kútnál a kártyánkkal és autóápolási cikkeket is vásárolhatunk számos elfogadóhelyen.
  • Legyen nálunk néhány gyógyszer a nyári betegségek (gyomorrontás, napszúrás, leégés, néhány fertőző betegség, ételmérgezés, allergia, rovarcsípés) ellen. Hasznos úti társ lehet a fájdalom- és lázcsillapító, bélflóra helyreállító, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő. Az izomhúzódásra, rándulásra is érdemes gondolni. A dm, Rossmann üzleteiben vagy a Multi-Pay kártyát elfogadó gyógyszertárakban ezeket beszerezhetjük.
  • A sport- és túraruházatot, fürdőruhát is megvehetjük a családnak a kártyánkkal a legnagyobb sportbolt-hálózatokban vagy hipermarket láncoknál, esetleg a Takko üzleteiben.

Fotó: freepik.com


Vissza

Multi-Pay Zrt.

Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.

Ügyfélszolgálat:
(06 1) 210 9797

Telefon:
(06 1) 210 9774


E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu

Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005

Adatkezelési tájékoztató
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off