A cégek többsége él ezzel a lehetőséggel (2024.03.01)

Idén megugrott a csekély értékű ajándékot adó céges partnereink száma. A 33,04%-kal adózó lehetőség munkáltatónak és munkavállalónak egyaránt megéri.

2024-ben is lényeges szempont lesz a cégek számára, hogy minél alacsonyabban tartsák a bérköltségüket, miközben a dolgozók elégedettsége és a mindennapi kiadásokra fordítható jövedelmük nő. Ebben jelenthet előrelépést a Multi-Pay kártyán adott csekély értékű ajándék, amellyel biztosítható akár az iskolakezdési támogatás, a nőnapi ajándék vagy a karácsonyi jutalom, illetve bármilyen más okból is elismerhetjük így a dolgozó teljesítményét. Mivel a törvény nem írja elő, hogy a juttatásban részesülő magánszemély a cég alkalmazottja legyen, a munkavállalók közeli hozzátartozóinak – például szülő, gyermek, unoka – is adható ez a juttatás. Egy négytagú családnak évente akár 320 ezer forintot is adhat így a munkáltató a bérnél lényegesen kedvezőbb adózással.

A névre szóló Multi-Pay kártya a legkényelmesebb és legbiztonságosabb elektronikus utalvány, amely a törvényi feltételeknek megfelelő módon teszi lehetővé a juttatás átadását. Az Szja tv. 69. § (3) bekezdésében foglaltak szerint egyrészt megállapítható, hogy pontosan milyen termékre, termékkörre vagy szolgáltatásra, szolgáltatáskörre váltható be, másrészt nem visszaváltható és készpénzfelvételre sem alkalmas.

A fenti feltételek teljesülése esetén csekély értékű ajándék az Szja tv. 70. § szerinti egyes meghatározott juttatásként adózik, így a juttatás értékének 1,18 szorosa után kell a kifizetőnek 15% személyi jövedelemadót és 13% szociális hozzájárulási adót fizetnie. Kedvező idei változás, hogy a közterheket a juttatás hónapját magában foglaló negyedév kötelezettségeként kell a juttatónak bevallania és megfizetnie, nem pedig havonta.

Mivel Multi-Pay kártyával országosan számos üzletben tudnak fizetni a munkatársak, a céges juttatást igazán arra fordíthatják, amire szükségük van a mindennapokban. Többek között élelmiszert, tisztítószereket, optikai termékeket, állateledelt, meleg ételt, sportfelszerelést, sportruházatot, műszaki vagy lakberendezési cikket, könyvet, ruházatot, papír-írószert, irodaszert, kozmetikumot, szépségápolási termékeket, játékot, építőanyagot és barkácsárut, vitaminokat, egészségmegőrző termékeket vásárolhatnak az elfogadóhelyek kínálatának megfelelően. Országosan többek között a dm, a Tesco, az Auchan, a Spar, a MediaMarkt, a Decathlon, a Jysk, a Rossmann, a Líra, a Takko és OMV hálózatokban költhető a csekély értékű ajándék.  A teljes lista online elérhető a Multi-Pay oldalán.

A kártyán lévő egyenleg a nap 24 órájában online lekérdezhető, az elveszett kártya letiltható. Az elektronikus utalványt kibocsátó szolgáltató legnagyobb hozzáadott értéke, hogy az adminisztráció terheit leveszi partnerei válláról. Legyen szó a nyilvántartás vezetéséről, a pénz kezeléséről, a kártyarendelésről vagy megszemélyesítésről, a Multi-Pay teljeskörű szolgáltatást kínál. A nagyobb partnerekkel dedikált szaktanácsadó foglalkozik, a beérkező telefonhívásokat nem egy automata fogadja, hanem néhány percen belül hús-vér ügyintéző válaszol a kérdésekre. Ha felkeltettük érdeklődését, ne késlekedjen, rendelje meg a juttatást a multi-pay@multi-pay.hu címen.

Fotó: unsplash.com


Vissza

Multi-Pay Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off