Nyári slágertermékek Multi-Pay kártyával (2023.06.01)

Minden évszakban megvannak a tipikus slágertermékek. Szerencsére nagyon sok esetben a Multi-Pay kártyánk különböző zsebeit is kihasználhatjuk a szezonális cikkek beszerzésére. Akár a gluténmentes jégkrém árát is visszakaphatjuk, ha van egészségpénztári zsebünk!

Az előrejelzések szerint idén kellemes, száraz júniusunk lesz, a hónap közepén már akár 29 fok is várható. A napsütéses melegben jól esik a jégkrém, a bőrünknek elengedhetetlen a naptej és a napozás utáni kényeztetés, de érdemes a szúnyogok, kullancsok ellen is védekezni. Ha pedig minden elővigyázatosságunk ellenére összeszedtünk valamilyen fertőzést, irány a gyógyszertár! Ott is fizethetünk Multi-Pay kártyával, ha van rajta egészségpénztári egyenleg.

A multipayes elfogadóhelyeken a csekély értékű ajándék alszámla terhére szinte mindent megvehetünk, amire szükségünk van nyáron akár nyaralunk vagy még csak tervezzük a kikapcsolódást. A saját termékre adott juttatás is jól jön nyári kozmetikumokhoz, emellett összegyűjtöttünk azokat a tipikus nyári termékeket és szolgáltatásokat is, amelyek az egészségpénztában is elszámolhatóak, ezért érvényes rájuk a 20%-os adóvisszatérítés. Ezek vásárlásáról kérhetünk számlát az egészségpénztár nevére vagy fizethetünk Multi-Pay kártyával a partnerszolgáltatóknál.

A számlák helyes kiállítására mindig figyeljünk! A vevő rovatban a pénztár neve és címe szerepeljen, és legyen a számlán feltüntetve a pénztártag neve és 16 jegyű kártyaszáma.

Napozáshoz

Az ma már nem kérdés, hogy napvédelem nélkül egy tapodtat sem a szabadban! A nap káros sugarai ellen védő krémeket, a napozás utáni balzsamot, bőrnyugtatót vagy napallergia ellen védő krémeket abban az esetben lehet elszámolni az egészségpénztárban, ha azok a babaápolási termékek körébe tartoznak. Ezeken a gyártó általában feltünteti a baba, gyermek vagy kids szavakat.

Ha minden elővigyázatosságunk ellenére leégtünk, Panthenol sprayvel vagy krémmel nyugtathatjuk az irritált, piros bőrfelületet. A gyógyszertárakban jelzik és egyre több webáruházban is feltüntetik, hogy melyik gyártó készítményét számolja el az egészségpénztár.

Kiránduláshoz

A kullancsok, rovarok ellen különböző spray-kel védekezhetünk. Ezek többsége sajnos nem számolható el az egészségpénztárban, de a kullancscsipesz, kiszedő kanál igen. A kullancsok által terjesztett agyvelő- és agyhártyagyulladás elleni védőoltásért is fizethetünk patikakártyával a magánegészségügyi szolgáltatóknál.

Sajnos a nyár az allergia évszaka is. Ezekben a hónapokban a hírhedt parlagfű, a szilfák, a juharfák, a tölgyek és a ciprusfák is okozhatnak szénanáthát a kertekben virágzó növények mellett. A gyógyszertárakban kapható allergia elleni készítményekért is fizethetünk patikakártyával.

Utazáshoz
Ha távoli, egzotikus országban nyaralunk, indulás előtt érdemes tájékozódni az adott helyen gyakran előforduló fertőzésekről, esetlegesen javasolt védőoltásokról. Hasznos itthon összeállítani egy gyógyszeres ládát, amely tartalmaz gyomorregenerálót, bélfertőtlenítőket, sebtapaszt, antibiotikumot, láz- és fájdalomcsillapítót.

Ha belföldi úti célt választunk, érdemes a medical hoteleket feltérképezni. Itt a gyógytornáért, orvosi masszázsért, hagyományos gyógyászati és reumatológiai kezelésekért fizethetünk patikakártyával. Néhány wellness szálloda bőrgyógyászati lézeres kezelést vagy egészségmegőrző kúrát is ajánl vendégeinek, amelyeket szintén elszámolhat az egészségpénztári megtakarítása terhére.

A közértben

A nyár elengedhetetlen kelléke a fagylalt. Szerencsére a gluténérzékenyeknek sem kell lemondaniuk erről a nyalánkságról, hiszen egyre több márka igyekszik az ő igényeiket is kiszolgálni. Ha a számlán egyértelműen szerepel a gluténmentes vagy GM szó az adott élelmiszerre vonatkozóan, máris lehet beküldeni a Pénztárba, hogy minél előbb visszakapjuk az árát az egészségpénztári számlánkról.

Fotó: freepik.com


Vissza

Multi-Pay Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off