Új lehetőség a multipayes pénztáraknál (2023.03.06)

Márciustól újabb kényelmi szolgáltatással bővíteti a bankkártyás befizetési lehetőségeket a Patikapénztár. A Mesterkártya azoknak szól, akik – függetlenül a rendszeres tagdíj-befizetéstől – szeretnék garantálni, hogy mindig legyen elérhető egészségpénztári megtakarításuk, amelyből akár egy váratlan orvosi kiadást vagy nagyobb gyógyszertári költést fedezhetnek.

A Mesterkártya működési elve, hogy ha egy bizonyos összeg alá süllyed a számla egyenlege, automatikusan feltöltődik egy hozzá kapcsolt másik számláról. Az egyes fintech vállalkozások, mint például a Revolut ügyfelei számára már jól ismert modell mostantól elérhető a Patikapénztár és az Új Pillér Egészségpénztár tagjai számára is. A Multi-Pay partnerpénztáraiban a pénztártag megbízása alapján automatikusan feltöltik a pénztári egyéni számla egyenlegét, ha az 5000, illetve az Új Pillér esetén 10 000 forint alá csökken. A befizetés bankkártyás tranzakció, így nem terheli tranzakciós illeték.

Hogyan aktiválható a Mesterkártya?

Kattintson a Patikapénztár oldalán a Befizetek ikonra és azon belül a Mesterkártyára váltok fülre. Itt feljön a már megszokott bankkártyás befizetési felület és beállíthatja azt az összeget, amelyet a Pénztár lehív a bankszámlájáról, ha az egészségszámlájának egyenlege 5000 forint alá csökken. A beállított összeget Ön határozza meg, de nem lehet kevesebb, mint 5000 forint. A megbízást bármikor visszavonhatja vagy módosíthatja a NetPénztárban, a Mesterkártya menüpontban.

Az Új Pillér esetében mindezt az Egyenlegfeltöltés bankkártyával ikonra és azon belül a Lendületkártyára váltok fülre kattintva lehet megtenni. A megbízás visszavonására vagy módosítására pedig az Online ügyintézésben, a Lendületkártya menüpontban lesz lehetőség.

A bank sem a bankkártya beazonosítására szolgáló, sem a mesterkártyás tranzakcióért nem számít fel tranzakciós díjat. A lehívott összegre jár a 20% szja-visszatérítés és az ÉnPénztáramban♥ vagy a PontNekem programban regisztráltak számára a hűségpont is.

Ahhoz hogy ezt a funkciót a pénztártag aktiválja az egészségkártyáján, a banknak egyszer be kell azonosítania a megadott bankkártyáját, ezért szükséges egy azonnali, tetszőleges összegű (akár 100 forint) befizetése is. Ezt a működési költség levonását követően a pénztárak jóváírják az egyéni fedezeti számláján és természetesen, mint minden egyéni befizetésre, erre is jár a 20% adójóváírás.

Az új funkció nem kiváltja a régóta sikeres rendszeres bankkártyás levonást, hanem kiegészíti azt. Utóbbi elsődlegesen arra szolgál, hogy a havi tagdíj biztosan időben megérkezzen az egészségszámlájára, míg a Mesterkártyával vagy a Lendületkártyával a család kártyahasználati szokásaihoz igazítható az egyenleg. A bankkártya beazonosítása tekintetében is független a két fizetési forma; akár eltérő bankkártyákat is hozzá lehet rendelni a funkciókhoz.

Bővebben a Mesterkártyáról
Bővebben a Lendületkártyáról

Fotó: freepik.com/upklyak


Vissza

Multi-Pay Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off