2019. április
1. Így reagáltak a cégek a cafeteria változására

A vállalatok a béren kívüli juttatásokat érintő jelentős adóváltozások ellenére sem szüntették meg teljes egészében korábbi cafeteriarendszerüket. A Multi-Pay® tapasztalatait alátámasztják a Process Solutions (PS) közel 50 vállalat bevonásával készített kutatásának eredményei is.

A PS kutatásában részt vevő vállalatok 89%-a nem szüntette meg teljesen a cafeteria juttatások rendszerét, mert a bérbe történő beépítés esetében azzal is számolniuk kellett volna, hogy a plusz bérelem minden alapbérhez kötődő juttatás (pl. túlóra) kifizetésének is alapjává válik. Biztonságosabb, egyszerűbb megoldásnak tűnt, ha a dolgozó a bruttó keretét akár más formában is kiveheti a magas adóteher ellenére – mondta el Varga Judit, a Process Solutions menedzsere.

A Multi-Pay® kártya bizonyos zsebei iránt sem szűnt meg a munkáltatók érdeklődése, hiszen az évek óta fontos vállalati célok is továbbélnek az adóváltozástól függetlenül. Sok HR-es számára fontos, hogy 2019-ben is változatlan kényelem és biztonság mellett támogathassa az iskolakezdést, az egészséget, az étkezést vagy adjon kizárólag a vállalat saját termékeire költhető juttatást.

Az is egyértelmű, hogy a dolgozók is számítanak a megszokott juttatásokra, mint például az iskolakezdési támogatás, amely juttatás bérként adózik, mégsem váltható ki a bérrel. „Az iskolakezdési támogatás a munkavállalóiért felelősséget érző munkáltatók jól bevált eszköze. Pozitívan befolyásolja a munkáltatói márkát és alkalmas a teljesítmény differenciált elismerésére. Azt üzenjük a munkatársainknak, hogy elégedettek vagyunk a munkájukkal, csak így tovább, és cserébe igyekszünk csökkenteni az év bizonyos időszakában jelentkező extrakiadásokat” – magyarázta a Multi-Pay® egyik munkáltatói partnere, hogy miért döntött 2019-ben is úgy, az eddigiekhez hasonló céllal és összegben, tulajdonképpen változatlan formában nyújtja az iskolakezdési támogatást a törvényi változások ellenére is.

Túlélő juttatások

A dolgozók a multipayes zsebükből – éppúgy, mint eddig – megvásárolhatják a gyerekek iskolakezdéséhez kapcsolódó eszközöket, tanszereket, ruházati cikkeket a már bevált elfogadóhelyeken.

Hasonló „túlélő” juttatás az egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás, a céges saját termék és szolgáltatás zseb vagy az étkezési hozzájárulás, amelyeket a HR-esek eddig sem csak adózási okokból kedveltek, hanem azért, mert a juttatások révén növelni tudták dolgozóik lojalitását és elköteleződését a cég iránt. Ezek a támogatások egytől egyig hozzájárulnak a felelős, családbarát vállalti márka kialakításához akkor is, ha a bérrel azonos adó terheli azokat.

Fotó: freepik.com

2. Megjelent az újabb Boldogságtérkép

A magyar lakosság boldogabb idén, mint 2016-ban és 2017-ben volt – derült ki egy idei felmérésből, amelyben Magyarország 832 településén élő, 17–89 év közötti férfiakat és nőket kérdeztek. A megyeszékhelyek közül idén is Tatabánya lett Magyarország legboldogabb városa.

Magyarország boldogságtérképe megmutatja, hogy mely régiókban és megyékben milyen mértékben tartják boldognak magukat az emberek. Először 2016-ban rajzolta meg a térképet az ELTE PPK Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportja és a Jobb Veled a Világ Alapítvány. Az azóta évente végzett felmérés idei eredményeit a boldogság világnapján mutatták be.

A megyeszékhelyek közül Tatabánya lett Magyarország legboldogabb városa 2019-ben. Salgótarjánban és Miskolcon emelkedett ugyan a boldogságszint, de továbbra is ez a két város foglalja el az utolsó két helyet a megyeszékhelyek boldogságszint rangsorában, Salgótarján jelentősen alacsony értékekkel. A nagyvárosok közül Győr a legboldogabb, Kecskeméten, Veszprémben, Zalaegerszegen és Szombathelyen csökkent a boldogságszint, Debrecenben, Békéscsabán, Szekszárdon, Pécsett és Kaposváron emelkedett. A Budapesten élők boldogságszintje változatlanul a magyar lakossági átlag alatt van. Észak-Magyarországon is boldogtalannak vallják magukat az emberek annak ellenére, hogy emelkedett a boldogságszint. Megyék szintjén Heves, Hajdú-Bihar, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyében nőtt a boldogságszint, Somogy, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok és Fejér megyében csökkent.

A magyar férfiak és nők erősségei önbeszámolóik alapján


Tévhitek a munkahelyi boldogsággal kapcsolatosan

A boldogság témájával nagyon fontos foglalkozni a munka világában is, hiszen az emberi élet egyik legfontosabb területe a munka, és az emberek az idejük legalább egyharmadát munkával töltik. A legtöbben azonban olyan elgondolás szerint állnak a munkájukhoz, hogy „Ha keményen dolgozom, sikeres leszek, és sok pénzem lesz, és akkor boldog leszek”.  Csakhogy a kutatások mást bizonyítanak. A pozitív pszichológia és az idegtudományok területén végzett kutatások minden kétséget kizáróan bizonyítják, hogy a siker és a boldogság között fordított viszony áll fenn. Tehát ma már tudjuk, hogy a boldogság a siker előtt jár és nem pedig annak az eredménye. Még egyszerűbben: aki boldogabb, az sikeresebb – vallják a mindenki számára nyitott munkahelyi boldogságprogram megálmodói.

3. Kérdések a diákok étkezési hozzájárulása kapcsán

A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 68. § (1) bekezdése leírja, hogy a tanulót a gyakorlati képzésével összefüggésben kedvezményes étkeztetés illeti meg. Egyre több vállalattól érkezik kérdés, hogy a Multi-Pay® kártya megfelel-e a törvényi feltételeknek.

1995. évi CXVII. törvény 1. mellékletének 4.37-es pontja szerint: adómentesek a szakképzésről szóló törvény és az iskolai rendszerű szakképzésben részt vevő tanulók juttatásairól szóló miniszteri rendelet alapján a szakképző iskolai tanulóknak gyakorlati képzésük ideje alatt kötelezően biztosított vagy a gyakorlati képzést végző szervezet által saját döntése alapján biztosított nem pénzbeli juttatások.

Számtalan cikk, szakértői állásfoglalás jelent meg arról, hogy milyen módon NEM adhatják a munkáltatók diák munkatársaiknak az adómentes étkezési támogatást, illetve melyek azok a megoldások, amelyek azért nem javasoltak, mert a tanulóknak személyi jövedelemadó-fizetési kötelezettségük keletkezne (a készpénz például az Szja. tv. szerint „egyéb nem önálló tevékenységből származó adó- és járulékköteles jövedelemnek” minősül) utána.

A jelenleg is hatályban lévő, az iskolai rendszerű szakképzésben részt vevő tanulók juttatásairól szóló 4/2002. OM rendelet konkrétan nevesíti a kedvezményes étkezés formáit: „3. § (1) A tanuló részére a gyakorlati képzési napokon egyszeri kedvezményes étkezést vagy étkezési költségeihez természetbeni hozzájárulást kell biztosítani.” A jogalkotói szándék ezzel az étkeztetés direkt módját kívánja elérni, célja, hogy a juttatást valóban étkeztetésre fordítsák.

Nagyon egyszerű a helyzetük a saját kantinnal, büfével, munkahelyi étteremmel rendelkező cégeknek, de a külső szolgáltatótól való ebédrendelés és élelmiszervásárlás is megoldás lehet. Ahol ez nem megoldható, javasoljuk a Multi-Pay® kártyát, amely technikailag lehetővé teszi, hogy az étkezési zsebre feltöltött juttatást a diákok kizárólag élelmiszervásárlásra költsék az élelmiszerzseb elfogadásra a Multi-Pay® Zrt.-vel szerződést kötött elfogadóhelyek valamelyikén. A gazdálkodó szervezet természetesen számlával tudja igazolni a tanuló részére biztosított kedvezményes étkeztetést.

Fotó: freepik.com

4. Ez lehet az egészségpénztárak jövőbeli szerepe

A vállalatok már nem szükséges rossznak tekintik a foglalkozás-egészségügyet, a gazdasági válság óta egyre nagyobb arányban keresik a magasabb szintű szolgáltatásokat. Erre ösztönzi őket a munkaerőhiány is, hiszen az állást keresők Magyarországon is egyre inkább az egészségügyi juttatásokat tekintik a legfontosabb feltételnek a fizetés után – hangzott el egy sajtóbeszélgetésen.

„A magánfinanszírozáson belül számottevően növelni kellene az intézményesített csatornákon – egészségpénztárakon, egészségbiztosításokon – keresztüli ráfordítások arányát” – olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Versenyképességi programjának abban a fejezetében, amely az egészségüggyel foglalkozik.

Az MNB anyaga abból indul ki, hogy a hazai lakosság egészségügyi mutatói messze elmaradnak az uniós átlagtól, ugyanakkor az egészségügyi kiadásokban jóval az uniós átlag felett van a közvetlenül a háztartásoktól érkező befizetés. A javaslat azon túl, hogy növelné a pénztárak súlyát a lakosság egészségcélú költéseiben, új szerepet is szán a kasszáknak: azok aktív alakítóivá válnának a magánegészségügyi szolgáltatók és a biztosítók szinergiákra építő együttműködésének. Miközben az egészségpénztári tagok számára továbbra is biztosított maradna az eseti befizetés, illetve az egyéni számláról való azonnali kifizetés lehetősége (például gyógyászati segédeszköz vásárlása esetén), a komolyabb egészségügyi kiadások finanszírozására, kedvező árú, csoportos kiegészítő egészségbiztosítási csomagokat kínálnának tagjaiknak a pénztárak.

Az Egészséges társadalom című javaslat szerint az egészségpénztár fő feladata lenne, hogy megszervezze a szolgáltatást és a verseny eszközével biztosítsa a legjobb magánbiztosítói ajánlatokat tagjai számára. A pénztári befizetések olyan szolgáltatásokra is fedezetet nyújtanának, amit egyébként csak hosszú felhalmozásból tudnának a tagok megvásárolni. A magánbiztosító számára a tagokból létrehozott veszélyközösség fedezné a nagyobb kiadásokat jelentő műtétek, illetve rettegett betegségek (például: daganatos betegségek, stroke, szívroham) költségeit, a kisebb károkra pedig a hagyományos módon tartalékot képeznének.

Reagált az MNB-javaslatra a magánegészségügyi érdekképviselet


A javaslat egyik sarokpontja az alanyi jogú egészségpénztári tagság, amelyben az egyéni hozzájárulásokat foglalkoztatói és állami támogatások egészítenék ki. A munkavállalók a befizetéseikről és annak bérarányos mértékéről (0 százalék, 1 százalék, 2 százalék, egyéni) saját hatáskörben dönthetnének, a munkáltatók pedig a munkavállalói befizetéseket hasonló összeggel egészíthetnék ki adó- és járulékmentesen (vagy kedvezményes adózással).

Az MNB pénztári modelljében az adójóváíráson alapuló állami támogatást felváltaná egy normatív támogatási forma, ami a be- és kifizetésekre egyaránt vonatkozna. Ez a jelenlegi adójóváíráshoz képest gyorsabban kerülne a tag számlájára, és elérhető lenne azoknak is, akik jelenleg kiszorulnak az adótámogatásból (például a katás egyéni vállalkozók, az alacsony adóval rendelkezők vagy más adókedvezményt igénybe vevők számára). Az állami támogatás mértékét sávosan alakítanák ki: magasabb befizetés választása esetén magasabb lenne a normatív támogatás.

5. Célzott támogatást kap? Itt tudja ellenőrizni az egyenlegét

A célzott támogatásként kapott és még költhető egészségpénztári egyenlegét éppúgy meg tudja nézni az online ügyintézésben, mint az egyéni befizetéseiből vagy a munkáltatói hozzájárulásból felgyűlt megtakarítását. Az online ügyintézésben a célzott támogatás célját is ellenőrizheti.

Patika Egészségpénztár online ügyintézésben vagy az Új Pillér Egészségpénztár online ügyintézésében a kártyaszám és a tagi jelszó megadása után minden pénztártag megtalálja a folyószámla-kimutatását és a célzott támogatásra kapott egyenlegét is. Ha valaki csak az egyenlegét szeretné lekérdezni online, azt az Egyenleglekérdezés menüben tudja. Itt a kártyaszámot és a születési évet kell megadni. Ebben a rendszerben jól elkülönítve látja a pénztártag az egyéni számlájának az egyenlegét és a célzott támogatásra kapott egyenlegét.

Ezen kívül az automata Telepatika (06 1 210 9790) szolgáltatáson keresztül is van lehetőség egyenleglekérdezésre, de itt a tagok kizárólag az egyéni számlájukról kapnak tájékoztatást, a célzott egyenleget nem közli az automata.

Személyes ügyintézésre is van mód telefonon keresztül (a telefonszám után a 3-as gomb megnyomásával). Megfelelő azonosítás után az ügyfélszolgálatos kolléga a célzott egyenlegről is tud felvilágosítást adni.

Mire költhető az egyéni befizetés és mennyit érdemes havonta befizetni?

A célzott támogatást minden pénztártag kiegészítheti egyéni befizetéssel, amely után 20% szja-visszatérítés jár, és amely bármely, az egészségpénztár szolgáltatási portfóliójában szereplő termékre vagy szolgáltatásra költhető. A megtakarítás tervezésénél érdemes végiggondolni, hogy átlagosan havonta mekkora összeget költ a család gyógyszerre, optikára, vitaminokra, szűrővizsgálatokra, gluténmentes élelmiszerre vagy például babatápszerre. És ha még mindez nem merítette volna ki az egyenlegünket, akár a jelzálogalapú lakáshitel-törlesztésünket is kiegészíthetjük a pénztári számlánkról.

Minden pénztár – így a Patika és az Új Pillér is – megszab havi kötelező minimumbefizetést, amelyet a tagok tetszés szerinti időpontban rendezhetnek. A Patikapénztárban az úgynevezett „tagdíj” 3000 Ft, az Új Pillérben 10 000, az összeget éppen úgy elkölthetik az egészségpénztári szolgáltatásokra, mint az ezen felüli befizetéseket. A pénztárak csupán a működési költséget, azaz 4–8% közötti összeget vonnak le a befizetésből.

Fogyasztói élmény a pénztárak fókuszában


Fotó: freepik.com

6. Közeleg a húsvét, ne feledkezzen meg multipayes egyenlegeiről!

Idén húsvétvasárnap április 21-re, húsvéthétfő április 22-re esik. A különböző alszámlákon lévő multipayes egyenlegeink jól jöhetnek a húsvéti vacsora előkészületeinél, de az ajándékok megvásárlásakor se felejtsük otthon a kártyánkat!

A húsvéti ajándékozás szokása régi. A legenda szerint az első húsvéti kosarat Assisi Szent Ferenc kapta, aki a böjt hat hetét egy napos itáliai szigeten töltötte. A szigeten csak apró állatok laktak, és így társa csak egy apró nyúl volt, aki madárfészekből készült húsvéti kosarat adott neki. Ezzel fejezte ki Szent Ferencnek a sziget lakóinak szeretetét.

A vesszőből vagy szalmából készült kosár azóta is szorosan kapcsolódik az ünnephez. A18. század végétől ebbe kerültek az édességek, a hímes tojások, később a csokitojások. Egyre több gyerek sírja ki szüleinél, hogy élő nyuszit, kiskacsát, kiscsibét kapjon, de az első pillanatban bűbájos állatkák később sokaknak csak gondot okoznak. Az ünnep elmúltával marad a felelősség: a gondozás, tisztán tartás, etetés leginkább a szülőre hárul. A hirtelen megvásárolt élő állat helyett inkább vegyünk plüssfigurát a multipayes ajándék vagy csekély értékű ajándék zsebből, könyvet a még tavaly feltöltött újság és könyv alszámláról vagy használjuk ki a műszaki cikkre költhető forrásunkat.

A Multi-Pay® kártyáján különböző célra rendelkezésre álló keretről ITT TÁJÉKOZÓDHAT.

A tojás és a nyúl ünnepe


Fotó: freepik.com