2018. február
1. Egyre több egészségre költhető forintot utal a NAV

Tavaly az egészségpénztári magánbefizetések minden korábbinál magasabb szintet értek el a Multi-Pay® mindkét partnerkasszája, a Patika és az Új Pillér Egészségpénztár esetében is. A pénztártagok aktivitása a várható szja-visszatérítés nagyságában is megmutatkozik: a tavalyi év befizetései alapján a Patikába közel 30%-kal, az Új Pillérbe közel 40%-kal többet utalhat vissza a NAV, mint tavaly.

Az adóhatóságtól érkező forintok 100%-ban az egyéni számlákat gyarapítják, abból az egészségpénztár nem von működési költséget. A kapott összeget a pénztártagok azonnal az egészségükre vagy akár az önsegélyező támogatások kifizetésére fordíthatják. Utóbbi azért lényeges, mert kizárólag az szja-visszatérítésre és a hozamjóváírásokra nem vonatkozik a 180 napos szabály, vagyis az, hogy csak a pénztártag számláján 180 napja pihenő forintok terhére teljesíthető az önsegélyező szolgáltatás. Mindenképpen érdemes tehát a személyi jövedelemadó-bevallást minél előbb elkészíteni és eljuttatni az adóhatósághoz, hogy a számlánkon tudhassuk a nekünk járó forintokat.

A 2017. évi jövedelmeink bevallásával kapcsolatos határidők és a bevallás módja 2018-ban

December végéig közel kétmilliárd forintot töltöttek fel számlájukra a Patika-csoport tagjai, akik a befizetési boomnak köszönhetően idén összesen több mint 400 millió forint szja-jóváírásra számíthatnak.

Figyelje a postást!

Ezekben a napokban kapják meg a multipayes egészségpénztári tagok a pénztártól az adóigazolást, amelyben szerepelnek a 2017-es egyéni befizetések, a pénztári tag egyéni számláján jóváírt támogatói adomány, a lekötött összeg, a prevenciós költések és az adóköteles összegek. Az igazolás segítségével érvényesíthetjük szja-bevallásunkban az adókedvezményt, amelyre jogosultak vagyunk.

A NAV a visszatérítést igény szerint bármelyik önkéntes pénztári – egészség- vagy nyugdíjpénztári – számlánkra utalhatja, amelyre 2017 során valamekkora összeget befizettünk. De csak abban az esetben, ha nincs adótartozásunk, és ha az aktuális bevallás szerinti adót megfizettük. A feltételek teljesülése esetén az adóhatóság 30 napon belül átutalja a rendelkezett összeget a bevallásban megadott számlára, szerződésre.

Ezeket a dátumokat ne felejtse el!

Azok, akik ügyfélkapu-regisztrációval rendelkeznek, március 15-től nézhetik meg a NAV által készített bevallástervezet. A hatóság április 30-ig értesíti az adózót a befizetendő vagy visszaigényelhető adójáról, ha ő addig nem javította vagy egészítette ki a NAV javaslatát. Ezt módosítani május 22-ig lehet. Aki nem regisztrált az ügyfélkapun, március 15-ig kérheti, hogy a NAV postázza az adóbevallás-javaslatot. A javításra rendelkezésre álló idő ebben az esetben is május 22.

Ha szeretne időben értesülni a Patika-csoport innovációiról, az egészségpénztári megtakarítási újdonságokról, a hazai magánegészségügyi piac híreiről, iratkozzon fel a Patikapénztár vagy az Új Pillér Egészségpénztár hírlevelére!

2. Megújult a Multi-Pay® kártya! Most még kényelmesebben költhető és tölthető

Az ügyfélélmény növelése érdekében 2018-ban leegyszerűsítettük a Multi-Pay® kártya feltöltését és használatát, ezzel együtt a kártyaképünk is megújult. A korábbi 20 elem helyett az új kártyákon csupán kilenc jelenik meg, ami a munkáltatók számára egyszerűbbé teszi a dolgozók nyilatkoztatását és a cafeteriakeret feltöltését, a munkavállalóknak pedig megkönnyíti a béren kívüli juttatások költését.

A régi, még érvényes kártyák helyett nem küldünk újat. Akinek a kieső elemek – Ruházat és cipő, Műszaki cikk, Kozmetikum és tisztítószer, Lakás- és konyhafelszerelés, Újság és könyv, Vitamin és táplálékkiegészítők, Építőanyag és barkácsáru, Szépségszolgáltatás, Helyi közlekedés, Munkahelyi étkezés, Meleg étkezés – bármelyikén maradt 2017. december 31-ét követően fel nem használt kerete, a már ismert kódokkal, a megszokott helyeken továbbra is tudja költeni.

A változás nem befolyásolja a Multi-Pay® célját sem, hogy a cafeteria szinte minden elemét egy kártyáról tegye költhetővé, sem a kártya megfelelését a hatályos adójogszabályoknak.

Az elsősorban adminisztratív jellegű módosítás lényege, hogy míg korábban az ajándékra költhető juttatás a kártyán nevesítve, termékkörönként jelent meg, 2018-tól a munkáltató az erre szánt összeget egyetlen kóddal – tehát egyetlen alszámlára – tölti fel. A dolgozók a megszokott módon és helyeken továbbra is tudják használni Multi-Pay® Cafeteria kártyájukat: ahol korábban például műszaki cikkért, ruházatét, könyvért, kozmetikai és szépségápolási termékekért vagy vitaminért fizettek a nevesített alszámlák kódjával, azokban az üzletekben a jövőben az „Ajándék” egyenlegüket költhetik a 4444 kód megadásával. A változás révén a kártyabirtokosok élethelyzetüknek megfelelően, szabadon dönthetnek arról, hogy az „Ajándék” egyenlegre feltöltött összeget milyen termék vagy szolgáltatás megvásárlására költik (lásd az alábbi táblázatot).

Az „Ajándék” egyenlegből megvásárolható termékek és szolgáltatások


A munkáltatók – vagy az általuk megbízott cafeteriaszolgáltató cégek – az erre az évre vonatkozó nyilatkoztatások során az alábbi elemeket kínálhatják fel munkavállalóiknak:

Kérjük, az adatszolgáltatást is ennek megfelelőn juttassák el multipayes ügyintézőjükhöz.

Ahogyan arról már korábbi hírlevelünkből is értesülhettek, 2018-ban a multipayes juttatások közterhe 40,71%-ra mérséklődött. A kedvezményes adózású és a béren kívüli juttatásokat terhelő adó közötti különbség zsugorodásával előtérbe kerülhet az egyes cafeteriaelemek dolgozói elégedettségre gyakorolt hatása. Az „Ajándék” zsebből a munkatársak szinte bármit megvehetnek, amelyre szükségük van a mindennapokban.

Kérje tanácsadónk segítségét, hogy a legmegfelelőbb csomagot alakítsa ki! További információ:
Fodor Nikoletta
Multi-Pay® referens
Telefon: +36 (1) 210 9774
multi-pay@multi-pay.hu

3. Igazi szolgáltatóként az ügyfeleit segíti a Multi-Pay®

2017 az online innovációk éve volt a Patika-csoport tagvállalatai körében. A Multi-Pay® Cafeteria sem maradt ki a fejlesztési hullámból, így 2018. január 1-től új, a korábbinál lényegesen ügyfélbarátabb bevallási felülettel találkozhatnak munkáltató partnereink.

– A Multi-Pay® számára elsődleges szempont, hogy a cafeteriával kapcsolatos mindennapi ügyintézést, a havi bevallások feltöltését és a teljesítések ellenőrzését könnyen kezelhetővé tegye. Időszerű volt a korábbi online bevallási felület megújítása, hiszen az elmúlt évek során egyre több munkáltató és egyre több dolgozó választotta a szinte minden juttatási elemet kezelő cafeteriakártyát. Az ő visszajelzéseiket is beépítettük a mostani ráncfelvarrás során, így ma rugalmas, felhasználóbarát online bevallási rendszer várja régi és új partnereinket – mondja Fodor Nikoletta, a Multi-Pay® referense.

A megújult felület nyitóoldala tartalmazza a cégadatokat, így a munkaadó azonnal láthatja és jelezheti a Multi-Pay® felé, ha a szerződésen megadott cégadatok vagy kapcsolattartói adatok megváltoztak. Szintén újdonság, hogy a bevallás feltöltéséhez már nincs szükség CSV file-ra, helyette egy kattintással, xls vagy xlsx táblázatok segítségével lehet megadni az egyes dolgozóknak járó elemeket és összegeket. A korábbi bevallások használata is lényegesen egyszerűbbé vált: bármelyik év, bármelyik hónapját ki lehet választani, és annak az adatait egy kattintással implementálni az aktuális hónapra vonatkozóan. Az új rendszer könnyedén kezeli azt is, ha a dolgozók azonos juttatási elemeket kapnak, a letölthető mintabevallásban pedig a Multi-Pay® felé lejelentett dolgozók adatai jelennek meg, így azokat nem kell minden alkalommal újra begépelni. Szintén könnyebbség, hogy a korábban feltöltött bevallásokhoz tartozó díjbekérők száma is látszik a feltöltött bevallások menüpontban, így azok kényelmesen nyomon követhetők, ellenőrizhető, hogy a fizetés megtörtént-e.

– Készítettünk egy Felhasználói kézikönyvet, amelyben a bevallási felület minden funkcióján végigvezetjük az olvasót, könnyen érthető formában, képernyőfotókkal illusztrálva. A Multi-Pay® oldaláról, a Munkáltatóknak, Bevallás feltöltése menüpontban elérhető felületről pdf-formátumban letölthető dokumentum tartalmazza a lehetséges hibaüzenetek magyarázatát, illetve útmutatót kínál az elhárításukhoz is – teszi hozzá Fodor Nikoletta.

A bevallási felület elérhető a honlapon a Munkaadóknak szóló menüpontban, a megszokott módon. Kérjük, a jövőben – amennyiben a munkáltatói szerződésben az online bevallást választották – ezen a felületen keresztül juttassák el hozzánk bevallásaikat.

Kérdése van? Hívja a +36 (1) 210 9774-es telefonszámot munkaidőben, vagy írjon a multi-pay@multi-pay.hu e-mail címre.

4. Vannak munkaerő-megtartó juttatások

Februárban lassan a végéhez ér a nyilatkoztatási időszak, de sokan – munkáltatók és munkavállalók egyaránt – még hezitálnak, mire mekkora keretet biztosítsanak. Az új adókörnyezetben mindenkinek megéri számolni, ahogyan arra januári hírlevelünkben is rámutattunk.

Nőnek a bérek, nem nőnek a teljesítmények

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint tavaly novemberben a bruttó átlagkereset 13,0 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A múlt év első tizenegy hónapjában a keresetek 12,8 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva. A vállalkozásoknál 11,2 százalékkal nőttek a keresetek novemberben, a költségvetési szektorban 13,5 százalékos volt a keresetek éves összevetésű emelkedése, amiben benne van a jutalmak és egyszeri kifizetések 41,4 százalékos emelkedése. De nem minden hazai vállalat tudja kigazdálkodni a munkaerő-megtartáshoz szükséges béremelést. Hatalmasak a különbségek cégméret szerint és az egyes régiókban működő cégek között is.

Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője a KSH-hoz eljuttatott nyilatkozatában arra hívja fel a figyelmet, hogy az országon belül jelentős egyenlőtlenségek vannak: a múlt év első kilenc hónapjában csak a budapesti 246 ezer forintos és a Győr-Moson-Sopron megyei 199 ezer forintos átlagos nettó fizetés haladta meg a 193 ezer forintos országos átlagot. A többi megyében alacsonyabb volt az összeg. Szabolcsban például mindössze 135 ezer forintot tett ki.

Dr. Trautmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem Mikroökonómiai tanszékének tanszékvezető tanára szerint a bérkérdés ügyében valóban elindult a felzárkózás az elmúlt években, de az alapvető kérdés nem pusztán a bérek növelése és a bérek terheinek csökkentése, hanem a termelékenység növelése lenne. Ma nem érzi úgy a termelő ember, hogy érvényesül a teljesítmény-elv, hogy az ő munkáját megbecsülik, hogy érdemes lenne többlet-erőfeszítéseket tennie. Ennek pedig az az alapvető oka, hogy a jólét nem egészül ki a szabadság, a létbiztonság, a döntéshozatalban való részvétel lehetőségével. Emiatt a béremelés vagy szélsőséges populizmussá válik és teljesítmény nélküli bérkiáramlást eredményez, vagy egy újabb bércsökkentési hullámot vetít előre.

A vállalat vezetői szempontjából az a kérdés, hogy a magasabb teljesítményt hogyan lehet biztosítani: pusztán bérnövekedéssel vagy olyan célzott juttatásokkal, amelyek a termelő emberek teljesítményét javítják, mint például az ingyenes egészségügyi ellátás vagy a wellness szolgáltatások biztosítása. Ez nem egyszerűen adóoptimalizálás – persze az is –, hanem a vállalat céljainak, küldetésének érvényesítése a bérpolitikában.

Bizonyos jövedelemszint felett egy megfelelő juttatási csomag akár motiválóbb lehet, mint a béremelés.

Kardos György cafeteriatanácsadó  szerint egy optimális cafeteriakeret a dolgozó bruttó bérének 30%-a, alacsonyabb jövedelmű munkavállalói csoportoknál az 50%-a. Ehhez teremthet forrást idén a szociális hozzájárulási adó 2,5%-os csökkentése, a jelenléti pénz, a mozgó bér, a munkahelyi pótlékok törvényben meghatározott mérték feletti része vagy a jutalom jellegű kifizetések.

– Vegyünk egy 30 ezer forintos nettó kifizetést. Ha ezt bérként adja a munkáltató, 54 585 forintjába kerül. Adómentes juttatásként 30 ezer forintba, kedvezményes adózású elemekkel kifizetve 40 266 forintba, normál adózású elemekből összerakott csomag esetén 42 213 forintba – számol a Bonus-Cafeteria ügyvezetője.

5. Az egészségtelen étrend az immunrendszert is károsítja

Egy új vizsgálat eredményei szerint az immunrendszer hasonlóan reagál a magas zsír-, cukor- és kalóriatartalmú étrendre, mint a bakteriális fertőzésekre. A Bonni Egyetem kutatóinak tanulmánya szerint a szervezet védekező rendszere hosszú távon támadóvá válik.

A német szakemberek azt is kimutatták, hogy az egészséges étrendre való áttérés után még hosszan jelentkezhet ez az immunválasz. Ezek a hosszú távú változások vezethetnek el az érelmeszesedés és a cukorbetegség kialakulásához, amelyek a nyugati társadalom étrendjével összefüggő betegségek – idézi az MTI a Cell című tudományos folyóiratban bemutatott tanulmányt.

Génkutatások már korábban kimutatták, hogy a nyugati típusú étrend nagyszámú gént aktivál az őssejtekben. Az érintett gének között vannak azok, amelyek a sejtburjánzásért és -érésért felelősek – idézte Joachim Schultze professzort a Science Daily ismeretterjesztő hírportál.

Egerek „nyugati diétán”

A vizsgált egerek sok zsírt, cukrot és kevés rostot tartalmazó ételt kaptak, amely hatására az állatok szervezetében erős gyulladásos válasz alakult ki, szinte ugyanolyan, amilyet egy veszélyes baktériumfertőzés idéz elő. „Az egészségtelen étrend a vérben bizonyos immunsejtek – különösen a granulociták és a monociták – számának váratlan növekedését idézte elő. Ez annak jele, hogy a csontvelőben lévő immunőssejtek működésbe léptek” – magyarázta Annette Chirst, a tanulmány egyik szerzője.

A kutatók, hogy jobban megértsék a jelenséget, ezekből az egerekből és egészséges étrenden lévő egerekből izolálták a nagy immunsejttípusok csontvelőőssejtjeit, megvizsgálva azok működését és aktivitásának állapotát.
Amikor az egereket ismét a hagyományos, gabonában gazdag étrendre állították négy hétre, eltűnt az állandó gyulladás. Nem tűnt el viszont az immunsejtek genetikai átprogramozása és annak előjelei. Még négy hét után is aktív volt sok olyan gén, amely akkor kapcsolt be, amikor az egerek egészségtelen éttrenden voltak.

A bonni kutatók kimutatták, hogy egyes állatokban a veleszületett immunrendszerben különösen erős a tréninghatás. Ezeknél az egyedeknél genetikai bizonyítékokat találtak az úgynevezett inflammaszómák (gyulladástestek) jelenlétére. Utóbbiak kulcsfontosságú sejtek közötti receptorkomplexek, amelyek felismerik a fertőző kórokozókat és más káros anyagokat és „útjukra indítják a gyulladásos hírvivőket”.

Étkezzen egészségesen multipayes egyenlegből!
6. Ezek lesznek az idei év csodanövényei, szuperétkei és trendi diétái a Ritmus.hu szerint

A hínár és a kendermag vezeti a 2018-as egészséges étkek listáját, a rugalmizmus – azaz a félállású vegetarianizmus – az egyik új diétatrend, de a Reishi gomba és a kanukaméz is előtérbe kerülhet az egészségtudatosak körében ebben az évben az ausztráliai Healthy Life szerint. Az idei évben várható egészségtudatos táplálkozási irányokat a Daily Mail Australia cikke alapján összegezte a Ritmus.hu.

Trendi táplálkozási szokások 2018-ban

A diétatrendek közül úgy tűnik, a rugalmizmus lesz a legnépszerűbb. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy az elvakult vegetarianizmus helyett sokkal menőbb a félállású zöldségfogyasztó, aki azért néha enged a kísértésnek, és vesz a tányérjára egy-egy szelet húst is. Kutatások kimutatták, hogy a növényi alapú táplálkozás csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések és a 2-es típusú diabétesz kialakulásának veszélyét, a hús viszont tartalmazza a szervezet számára szükséges, a szervek és izmok felépítésénél, illetve az immunrendszer védelménél hasznos fehérjét.

Az étkezési szokások képzeletbeli dobogójának második fokára idén a ketogén étrend kerülhet (a ketogén diéta előnyeiről és hátrányairól ITT ír médiapartnerünk, a Ritmus.hu). A nagyon alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú étkezés sokaknak segít a fogyásban, ugyanakkor nem csökkenti az izomzatot. Vigyázat, a magas fehérjetartalmú étkezés mellé sok folyadékot kell fogyasztani és az sem mindegy, milyen zsírokat eszünk. Az avokádó, vagy a mandula- és dióvajak „jó” zsírokat tartalmaznak. A diéta áldásos hatásának maximalizálása érdekében érdemes a mozgást is beépíteni a mindennapjainkba.

Mi az a ketogén étkezés?

A táplálkozási trendlista előkelő helyén áll a „golyóálló” kávé is. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy a kávéba vajat vagy olajat tesznek. A kávéba kevert telített zsírok miatt a koffein csak fokozatosan szabadul fel, ami a nap hátralévő részében elnyomja az étvágyat, miközben serkenti az agyműködést. Igazi energiabomba adagolva!

2018-as új kifejezés a prozab is: a protein és a zab keverékéből készült reggeli, amiről sokan úgy vélik, nincs ennél táplálóbb napindító. Aki kicsit is járatos a konyhában, maga elkészítheti az ízletes fogást, íme, a recept: keverjünk össze kendermagot, chiamagot, mogyoróvajat, zabot, lenmagot és fahéjat. A keveréket adjuk hozzá zabkásához, müzlihez vagy joghurthoz. Így nemcsak kiegyensúlyozott reggelivel indíthatjuk a napot, hanem hatalmas proteinlöketet is juttatunk a szervezetünkbe, ami a nap hátralévő részében biztosítja számunkra a szükséges természetes energiát.

Újhullámos élelmiszerek

Vegyünk sorra néhány olyan élelmiszert, amelyről mára a tudósok bebizonyították, hogy a 21. században jellemző életmódok mellett a szervezet egészséges működésének védőbástyái lehetnek. Vannak, amelyek furcsán néznek ki, másokkal gyakrabban találkozunk a természetben, de soha nem jutna eszünkbe enni belőle. De higgyék el, minden csak tálalás kérdése!

A kendermagtól a hínárig