2018. január
1. Régi juttatások kedvezőbb adózással

Idén jelentősen kedvezőbb feltételekkel adhatják a munkáltatók a legnépszerűbb cafeteriaelemeket köszönhetően az egészségügyi hozzájárulás 2,5%-os csökkentésének. Az egyes meghatározott juttatások után 40,71%-os adót kell fizetni – az ide tartozó elemeket lásd a táblázatban, ahol külön jelöltük a Multi-Pay® kártyával adható juttatásokat – és továbbra sem korlátozza a munkáltató mozgásterét értékhatár. Mivel a béren kívüli juttatások és az egyes meghatározott juttatások közti adókülönbség egészen minimális (10 ezer forintos nettó juttatás esetén mindössze 649 Ft), teljes mértékben a munkavállalói igények és a cég HR stratégiája érvényesülhet a 2018. évi új cafeteriakínálat összeállításakor.

Az adócsökkentés mellett lényeges változás még, a 2018-tól új elemként megjelenő diákhitel-törlesztési támogatás, amelyet a munkáltató a törlesztőrészlet erejéig, de legfeljebb havi 27 600 forintig adhatja adómentesen. A munkavállalónak igazolnia kell mind a hitel fennállását, mind a havi törlesztések végrehajtását. Enyhültek az albérlet-támogatás feltételei és nőtt az adómentesen adható értékhatár. Ugyanakkor megszűnt a kockázati biztosításnak nem minősülő, határozatlan idejű, kizárólag halál esetére szóló életbiztosítás adómentessége. 2018. január 1-től ez egyes meghatározott juttatásként 40,71%-os közteherrel adható.

A munkavállaló szemével
A munkáltató szemével


CAFETERIA 2018


Adómentes juttatások és értékhatáruk

Távolsági bérlet kiegészítés

a bérlet értékének 14%-a

Számítógép-használat

nincs korlát

Sportrendezvény belépő*

nincs korlát

Kulturális szolgáltatás*

50 000 Ft/év

Biztosítás (kockázati, élet és betegség)

41 400 (minimálbér 30%-a) Ft/hó

Bölcsődei, óvodai szolgáltatás

a számla összege

Lakáscélú támogatás (hiteltörlesztés)

5 000 000 Ft/5év

Lakhatási támogatás

82 800 (minimálbér 60%-a) Ft/hó

Diákhitel-támogatás

27 600 (minimálbér 20%-a) Ft/hó

*Multi-Pay® kártyára adható elemek

Béren kívüli juttatások és értékhatáruk (közteher: 34,22%, maximum 450 000 Ft/év)

Készpénz

100 000 Ft/év

SZÉP kártya szálláshely

225 000 Ft/év

SZÉP kártya vendéglátás

150 000 Ft/év

SZÉP kártya szabadidő

75 000 Ft/év

Egyes meghatározott juttatások és értékhatáruk (közteher: 40,71%)

Étkezési utalvány*

nincs korlát

Helyi bérlet

nincs korlát

Önkéntes egészség- és önsegélyező pénztár tagdíj-kiegészítés*

nincs korlát

Önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj-kiegészítés

nincs korlát

Iskolakezdési támogatás*

nincs korlát

Foglalkoztatói nyugdíjpénztár

nincs korlát

Munkahelyi étkeztetés

nincs korlát

Iskolarendszerű képzés

nincs korlát

Csekély értékű ajándék

13 800 (minimálbér 10%-a) Ft/ évi 3 alkalommal

Szabályzat alapján adott termék, szolgáltatás*

nincs korlát

Biztosítás (teljes életre szóló)

nincs korlát

Üdültetés

nincs korlát

SZÉP kártya értékhatár feletti része

 

* Multi-Pay® kártyára adható elemek

2. Diétázzunk januárban? A dietetikus válaszol

Aki egészséges, nincs orvosilag diagnosztizált problémája, annak nem kell diétát tartania az ünnepi étkezések után sem - mondta Miháldy Kinga dietetikus egy tévéműsorban. Az egészséges táplálkozás azonban nem egyenlő a diétával! Számtalan multipayes zseb is segíti a modern, fenntartható, a 21. századi életmódot támogató gasztronómiát.

Miháldy Kinga a diéta helyett inkább egészségesebb, minőségi táplálkozást és kalóriaégető mozgást, kirándulást ajánlott, és óvott attól, hogy a „különböző divatdiétáknak” felüljenek az emberek. Az egészséges táplálkozás azonban nem áll szoros kapcsolatban az ünnepekkel, jóllehet egy-egy családi eszem-iszom alkalmával többen tesznek fogadalmat, hogy a jövőben kerülik az édességet, a zsíros ételeket, a nehéz húsokat.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előrejelzése szerint az európai országokban az elkövetkezendő időszakban növekedni fog az elhízás mértéke és ez alól csak kevés ország kivétel. A szervezet szerint átfogó intézkedésekre van szükség a probléma leküzdésére, különösen a gyermekkori elhízás megelőzése érdekében. A WHO adatai szerint a 6-9 év közötti gyermekek közül minden harmadik elhízott vagy túlsúlyos. A 11 éves fiúk 11-33%-a elhízott, a lányoknál ez az arány 9-22%. A világszervezet tízéves táplálkozási akcióterve az, hogy 2025-re 25%-kal csökkentsék a nem fertőző betegségek arányát és az elhízás mértékét.

2018 a család éve lesz Magyarországon, ami jó lehetőség arra, hogy a gyermekkori elhízás problémájával a családok is foglalkozzanak, hiszen a helyes (vagy akár a helytelen) táplálkozási és életmódbeli szokásokat elsősorban otthonról hozzák a gyerekek.

Néhány év, és kétmillióan küzdenek majd valamilyen krónikus betegséggel


A Multi-Pay® kártyára adott juttatásokkal a munkáltató is hozzájárulhat, hogy a munkavállalója egészségesebben táplálkozzon. 2017 óta újból vásárolhatunk élelmiszert Multi-Pay® kártyával számtalan elfogadóhelyen, mint például a CBA, az Auchan, a Tesco, a Spar, a Coop hálózatában. Idén a juttatás adóterhe 40,71%-ra csökkent és ugyanilyen áron, a tavalyinál szintén kedvezőbb közteherrel adhat a munkáltató egészségpénztári tagdíj-kiegészítést is. A pénztári juttatásból a pénztártag vásárolhat például bizonyos vitaminokat és táplálék-kiegészítőket, gluténmentes élelmiszereket.

3. Az újévi fogadalomnál is gondoljon a Multi-Pay® kártyájára!

Ha elérhetetlen célokat tűzünk ki, megtépázzuk önbecsülésünket, szorongást okozunk magunknak. Nem érdemes az életünket gyökeresen felforgató elhatározást hoznunk január 1-én, hisz kicsi az esélye, hogy azt az év hátralévő 364 napjában fogjuk tudni tartani. Amy Cuddy, a Harvard Business School pszichológusa szerint a radikális év elejei elhatározások többet ártanak, mint használnak. A Presence (Jelenlét) című könyvében azt vizsgálja, hogyan maradhatunk igazak valódi önmagunkhoz. Ezt az állapotot csak a stressz csökkentésével lehet előidézni. A stressz megakadályozza, hogy kibontakoztassuk a bennünk rejlő lehetőségeket, azokat, amelyekre a bennük lévő érzelmi, intellektuális és mentális intelligenciánk predesztinál bennünket.

Amy Cuddy: Jelenlét – könyvajánló


A Ritmus.hu cikkéből megismerheti, hogy mi a 4 leggyakoribb hiba, amelyeket elkövetünk az újévi fogadkozáskor. Az olyan elhatározások azonban, amelyek a helyes életmód felé terelnek bennünket, egyáltalán nem károsak. Sőt!

Szánjunk például több időt a kikapcsolódásra, használjuk ki a Multi-Pay® kártyára adómentesen adható Kultúra juttatást, vagy vásároljunk egészséges élelmiszereket a közértekben hideg ételre költhető alszámláról, gondoskodjunk magunk és családunk biztonságáról az egészségpénztári szolgáltatások segítségével.

A pénzügyeinket illetően is érdemes újragondolni szokásainkat. Láthatóan egyre többen, egyre gyakrabban nyúlnak a zsebükbe a megfelelő egészségügyi ellátáshoz jutás érdekében, vagy tesznek félre idős korukra attól félve, hogy az állami nyugdíj nem fogja fedezni a későbbi évek megélhetését. Tanulmányozza a Multi-Pay® partnerkasszáit!

4. Újra dolgozna szülés után? Íme 3 tanács, amely megkönnyíti a visszatérést

Bár egyre több a családbarát munkahely, még ma is sok nő retteg attól, hogy szülés után hogyan fog tudni visszatérni a munkahelyére, hogyan tud később előrelépni a karrierlétrán, egyáltalán mit szól majd a főnök, hogy kisbabát vár. Néhány egyszerű dologgal azonban a nők is sokat tehetnek magukért! Ezek a Perfekt Zrt. oktatási szakértőjének tippjei, hogy hogyan tudja a kismama a szülés után megerősíteni a munkaerő-piaci helyzetét. (A teljes cikket ITT olvashatja a Ritmus.hu egészség és életmódmagazinon.)

  1.  Időben kezdjük el a felzárkózást!

2-3 év alatt rengeteg minden változhat, megjelenhetnek új munkamódszerek, trendek, amelyekkel fontos tisztában lennünk. Ha közeleg a visszatérés dátuma, kezdjünk el újra foglalkozni a munkánkkal, térképezzük fel, hogy mi minden történt a szakmánkban az elmúlt években. Ha kellőképpen felkészülünk, már munkába állásunk pillanatában bebizonyíthatjuk, hogy a kimaradás nem jelentett lemaradást szakmai fronton.

  1. Készüljünk fel mentálisan!

Az anyaság egészen más jellegű agymunka, mint amit az irodai munka megkíván. Ha tehetjük, próbáljunk meg beiktatni a napunkba néhány órát, amikor a munkánkhoz hasonló feladatokat végzünk, hogy mire odakerülünk, könnyebb legyen visszarázódni. Egy kis gyakorlás sem árt, hiszen még az Excel táblák kezeléséből is ki lehet esni, ha a számokat lecseréljük a babaápolásra.

  1. Tanuljunk!

A gyerekvállalást követő, otthon töltött évek jó alkalmat teremthetnek arra, hogy átgondoljuk, jó irányba halad-e a karrierünk, valóban ezen a területen képzeljük-e el a jövőt. Szülés után sokan választják az OKJ-s képzéseket: 2017-ben a Perfekt Zrt. adatai szerint a képzésre jelentkezők 35%-a a 25 és 34 év közöttiek közül került ki, 32% jelentkezett a 35-44 éves korosztályból. Az is árulkodó adat, hogy a jelentkezők csaknem 70%-a nő.

A multipayes önsegélyező szolgáltatások is segítenek
5. A Black Friday vitte tavaly a pálmát

A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, melyek voltak a keresőjébe világszerte leggyakrabban beírt szavak. A keresőóriás tematikus listán teszi közzé az egyes országokban az embereket leginkább foglalkoztató sport és kulturális eseményeket, továbbá a legnagyobb keresési számot elérő recepteket, mozifilmeket és tévéműsorokat. A 17. alkalommal publikált lista több mint 70 ország több száz toplistáját ismertette.

A magyarországi abszolút lista élén a Black Friday szerepel, mely még a FINA világbajnokságnál és az Eurovíziós Dalfesztiválnál is jobban érdekelte a hazai internetezőket. A listán szerepel még az iPhone8, a tévéműsorok körében az X-Faktor jár az élen, receptek között pedig a csirkemell és a frankfurti leves elkészítési módjára kerestek rá a legtöbben. Mozifilmek között pedig az Az című film, a Pappa Pia és a Kincsem vezetik a sort. Szintén toplistás az Andorra – Magyarország futballmérkőzés és a Fidget spinner is, de előkelő helyen végzett még az óraátállítás is.

A keresőmotor kifejlesztője saját módszertan alapján szűri ki a felkapott kereséseket, összehasonlítva a tavalyi évvel és megjelenítve azt, ami a kor emberét kiemelten és huzamosabb ideig érdekelte. A Multipayes statisztikák is tükrözik a Google listáját: a Fekete Péntek alkalmával a kártyás költések is megugrottak, sokan igyekeztek a cafeteriazsebek segítségével is kihasználni az akciókat. Sokan fizettek például a saját termék, szolgáltatás alszámláról, ami egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a munkavállalók többsége szívesen használja a mindennapokban azokat a termékeket, szolgáltatásokat, amelyeket a cége forgalmaz.

Amit csak a Multi-Pay® tud!
6. Érdemes a munkáltatóknak újragondolniuk a cafeteriát!

Az 1. pontban részletesen bemutattuk a 2018-as cafeteriaszabályokat, amelyek alapot adnak annak a feltételezésnek, hogy a munkáltatók közül sokan döntenek úgy, ha tavaly kihátráltak az egészségcélú pénztári juttatásból, idén újra felkínálják azt dolgozóiknak, hiszen a szociális hozzájárulási adó 2,5%-os csökkentésével 40,71%-ra mérséklődött a juttatás közterhe.

Sikerrel vette a Patika-csoport az akadályt

A legtöbb munkáltató számára kulcskérdés, hogy minél költséghatékonyabban működjön. A mai munkaerő-piaci viszonyok mellett a bérek alacsonyan tartása már nem hozza meg a várt eredményt, annál inkább hatékony lehet az okos juttatási rendszer kialakítása!

Az egészségpénztári tagdíj-kiegészítés az új adókörnyezetben egy mindenki számára üdvözítő megoldás: 2018-ban még a magasabb adókulcsú juttatások is jelentősen több költhető pénzt jelentenek a munkavállaló számára ugyanakkora munkáltatói ráfordítást feltételezve. Ha a munkáltatónak 10 ezer forintja van egy dolgozó béremelésére, munkabérként 5 500 forintot utal, önkéntes pénztári hozzájárulásként pedig több mint 7 ezer forintot, csupán 300 forinttal kevesebbet mintha készpénz-cafeteriában adná a juttatást. A munkavállalók számára viszont üzenet értékű a munkáltatói gondoskodás: megbecsülést, elismerést, felelősségvállalást sugall.