2017. február
1. Idén többen adnak cafeteriát

Lassan körvonalazódik az idei cafeteriakép, ahogy a cégek többségénél lezárul a nyilatkoztatási időszak. Kardos Györgyöt, a Multi-Pay® Cafeteria tanácsadóját kérdeztük eddigi tapasztalatairól.

Melyek a legnépszerűbb cafeteriaelemek?
– Alapvetően a cafeteria-készpénz viszi a prímet idén, de mivel a kedvezményes és a normál adózású elemek közterhe között elhanyagolható a különbség, az ajándékra adható juttatás zárkózott fel a második helyre. Mindkét esetben azonnal költhető juttatásról van szó, amelyet a munkavállaló az egyedi igényei szerint tud felhasználni, ezért a teljesítmény elismerésének és a lojalitás növelésének is eszközei ezek a juttatások. Az ajándékra szóló juttatás – a NAV által meghatározott módon – számtalan árucikkre költhető a műszaki cikktől a kozmetikumokon át a tisztítószerekig, sőt még üzemanyagra is. A munkáltatók számára kényelmes megoldás és a dolgozók költését is megkönnyíti a sokzsebes Multi-Pay® kártya, amely csökkenti a juttatáshoz kapcsolódó adminisztrációs terheket és egyszerűbbé teszi a pénz felhasználását. Átrendeződés látható a fogyasztásra kész élelmiszer-juttatások terén is miután az Erzsébet utalvány monopóliuma megszűnt. Ez a jogszabályváltozás tette lehetővé, hogy a multipayes ételfogyasztási zseb újratölthető (lásd legördülő írásunk) és költhető az elfogadóhelyeken. Szintén növeli a munkáltatók mozgásterét, hogy idén törvényileg szabályozott keretösszeg sem korlátozza a juttatás mértékét.    

A munkáltatók változtattak-e idén a cafeteriakereten az új adószabályok tükrében?
– Azt látom, hogy sokkal többen kínálnak cafeteriát. Sok olyan cég, amely eddig máshogyan ismerte el dolgozói teljesítményét, idén cafeteriakeretet ad köszönhetően az adóteher mérséklődésének. A gazdaság fehérítése egyértelműen érzékelhető trend. A bruttó keretösszegeket több vállalat emelte vagy megtartotta a tavalyi költségkeretet, de az adók mérséklődésének köszönhetően a munkavállaló utóbbi esetben is több költhető forinthoz jut idén. Egy másik trend is kirajzolódik: csökken az önkéntes pénztárakba fizetett munkáltatói tagdíj-hozzájárulás, viszont nő az egyéni tagdíjbefizetés mértéke. Erre forrást teremtenek a növekvő bérek, valamint a 100 ezer forintos készpénzcafeteria. Egyértelműen többen ismerik fel, hogy a minőségi egészségügyi ellátáshoz és nyugdíjhoz muszáj becsatornázni a saját forrásokat is.

Milyen évet jósol a Multi-Pay® kártya számára?
– 2017-ben – köszönhetően az ételfogyasztási zseb újbóli költhetőségének – az elfogadóhelyek dinamikus bővülésére számítunk. A munkáltatók és munkavállalók körében már eddig is nagyon népszerű sokzsebes kártya továbbra is egyedüli abból a szempontból, hogy szinte minden juttatás utalható rá. Az alszámláknak köszönhetően lényegesen egyszerűbbé teszi a munkáltató számára a cafeteriarendszer adminisztrációját, ráadásul az adóhatóság felé is megkönnyíti a jogszabályoknak való megfelelést.

Újraél a multipayes ételfogyasztási zseb
2. 2017 az újfajta jóléti politika éve

Idén jelentősen megváltoztak a legnépszerűbb béren kívüli juttatások adóterhei, a vállalatok egy része mégsem alakította át gyökeresen a korábbi években kínált cafeteriamenüt (lásd az 1. pontot). Még pedig azért nem, mert 2016 legégetőbb kérdése a munkaerő-hiány kicsúcsosodása volt, 2017 kulcsfeladata pedig az lesz, hogy megtalálják a cégek a kreatív munkatársak vonzásának és megtartásának hatékony módját. 2017-ben a magyar gazdaság sikere, az ország versenyképessége azon fog múlni, hogy a cégek magukhoz tudnak-e vonzani kellő mennyiségű és minőségű munkaerőt és a kvalifikált emberekkel milyen értéket fognak tudni előállítani.

Ennek része lehet az a vállalati kultúra, amely a teljesítményt nem csak bér formájában ismeri el. A HR-tevékenység felértékelődése már 2016-ban megindult.

– Tavaly a legtöbb vállalat a HR megerősítésére koncentrált: a munkaerőért folytatott versenyben csak azok a cégek végeznek jó helyen, amelyek megtalálják, hogy hogyan lehet a munkavállalókból a lehető legtöbbet kihozni. Újfajta vállalkozói modell van születőben, amelyben a siker kulcsává válik a munkavállalók teljesítményét ösztönző vállalati jóléti politika. A magyar vállalkozók az elmúlt 25 évben jellemzően nem foglalkoztak HR-rel, nem akartak egyedi teljesítményeket kihozni az emberekből, nem volt versenytényező a nyugodt, munkáját szerető, lojális munkavállaló. Ez többé nem tartható – mondja Dr. Trautmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem Mikroökonómiai tanszékének tanszékvezető tanára, az Objektív Kutatóintézet kutatási igazgatója.

2016-ban már élesen kirajzolódott a különbség a dolgozót csak használó és a kollégákat megbecsülő, az ő igényeiknek megfelelően honoráló cégek között. Előbbi versenyhátrányba került a piacon, ami az árbevételében is azonnal látszik. Trautmann úgy látja, a jelenlegi költségvetési és adópolitika is többnyire az új típusú HR-gondolkodást ösztönzi. Persze vannak kivételek, mint például a 2017-ben bevezetett készpénzcafeteria, amely elvileg gyengíti a cégek eszköztárát, ugyanakkor megfelelő kommunikációval lehet ellentétes a hatása: erősítheti a cégek gondoskodó attitűdjét. Itt olvashat arról, hogy hogyan hozhat ki – munkavállalóként vagy munkáltatóként – többet a cafeteriaforintokból.

A vállalkozói modell győzött
3. Pozitív listán a dm

A Multi-Pay® egyik legrégibb kártyaelfogadó partnere, a dm két üzlete is felkerült a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által bevezetett „Pozitív listára”. A vásárlók elégedettsége a drogéria üzletpolitikájának fontos pillére, a dm munkatársai közül többen fogyasztóvédelmi referensek is, a vállalat magas színvonalú ügyfélkezelésre törekszik. A dm ügyfélkapcsolatának alapja, hogy a vállalat termékei és szolgáltatásai a vevői elvárásoknak megfelelően állnak a vásárlók rendelkezésére.
A dm 2016 tavaszán a vásárlók elégedettsége érdekében elindította ügyfélszolgálatát, amely munkanapokon áll a vásárlók rendelkezésére, levélben és telefonon is várják a kérdéseket, észrevételeket.

A hálózat a szolgáltatások fejlesztésére kiemelt figyelmet fordít: tavaly bevezették új applikációjukat, amelynek segítségével a törzsvásárlók egyetlen érintéssel gyűjthetik pontjaikat, s válthatnak be kuponokat. Az üzletekben free wifit használhatnak a vásárlók, lehetőség van NFC fizetésre is, ahogyan a Multi-Pay® kártya több alszámláját is valamennyi üzletben elfogadják.

A dm-drogerie markt
4. Figyelem! Átalakult a fogyasztóvédelem!

2017. január 1-jétől alapvetően átalakult a fogyasztóvédelem intézményi rendszere. Megszűnt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, ezzel egyidejűleg a fogyasztói bejelentések kezelése első fokon járási szintre került. Mindez nemcsak a vásárlókat, hanem komolyan érinti a kereskedők, szolgáltatók panaszkezelési és tájékoztatási folyamatait is: a korábban érvényes fogyasztóvédelmi adatok közlése megtévesztő információnak számít, amiért a hatóság százezres nagyságrendű bírságot is kiróhat.

Idéntől a fogyasztók a lakóhelyük szerinti járási hivatalokhoz fordulhatnak fogyasztóvédelmi bejelentéseikkel, miközben másodfokon a Pest Megyei Kormányhivatal jár el ügyükben, országos hatáskörrel. A 197 járási hivatal mindegyikében fogyasztóvédelmi panaszok benyújtása mellett tanácsok is kérhetők például jótállási, szavatossági, panaszkezelési kérdésekben.

A hatóságnak fontos szerepe van a lakossági fogyasztói panaszok kezelésében. A CP Contact által havonta megismételt országos fogyasztóvédelmi felmérések azt mutatják, hogy eredménytelen reklamációt követően termékek esetén az ügyeknek mintegy 20, míg szolgáltatások esetén több mint 25 százaléka folytatódik fogyasztóvédelmi hatósági szinten. Összehasonlításként: békéltető testületek elé ilyen esetekben az ügyeknek mindössze 1-2 százaléka jut el.

Szolgáltatók, kereskedők sürgős tennivalói
5. Minél előbb bevalljuk, annál előbb költhetjük

Ezekben a hetekben kapja meg minden egészségpénztári tag – a multipayes patikakártyával rendelkezők is – a Patika vagy Új Pillér Egészségpénztártól az adóigazolását, amelyben szerepelnek a 2016-os egyéni befizetések, a pénztári tag egyéni számláján jóváírt támogatói adomány, a lekötött összeg, a prevenciós költések és az adóköteles összegek. Az igazolás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az szja-bevallásunkban, amelyet idén május 22-ig (mivel május 20. szombatra esik) kell beadni, érvényesíteni tudjuk az adókedvezményt, amelyre jogosultak vagyunk. A NAV a visszatérítést arra az önkéntes pénztári – egészség- vagy nyugdíjpénztári – számlánkra utalja, amelyre adott évben befizettünk bármekkora összeget.

Az érintett számlára történő utalás feltétele, hogy a rendelkező magánszemélynek ne legyen az adóhatóságnál nyilvántartott ezer forintot meghaladó adótartozása, továbbá a bevallása szerinti adóját megfizette.

Így jár a 150 ezer forint

Idén kisebb adminisztrációval juthatnak az adójóváíráshoz azok a pénztártagok is, akiknek adótartozásuk volt, de megfizették. Korábban, hiába fizette meg valaki a tartozást, a NAV csak külön kérelemre utalta az előtakarékosság után járó bónuszt. 2017. január 1-től viszont nincs már szükség külön kérelemre. Az adóhatóság az adótartozás, vagy az adóbevallás szerinti adó megfizetését követő 30 napon belül átutalja a rendelkezett összeget a bevallásban megadott számlára, szerződésre.

2017-ben többeknek külön kérés nélkül a NAV készíti el a bevallásukat. Akiknek van ügyfélkapujuk, március 15. után megkapják a tervezetet, és ha nem javítanak rajta semmit, nem is muszáj reagálniuk, ezt a NAV úgy értékeli, hogy elfogadták a javaslatot. Ha nincs minden rendben, május 22-ig lehet javítani. Akinek nincs ügyfélkapuja, március 15-ig kérheti, hogy a NAV küldje meg az adóbevallás javaslatát. A javításra rendelkezésre álló idő ebben az esetben is május 22. (A részletekről itt olvashat)

Az egészségpénztári számlára érkező adóvisszatérítés azonnal költhető, vagy leköthető amennyiben egy a jövőben várható nagyobb összegű egészségügyi beavatkozásra szeretnénk felkészülni. Minél előbb kitöltjük és a NAV-hoz benyújtjuk személyi jövedelemadó bevallásunkat, annál korábban élvezhetjük az adóvisszatérítés egészségforintjait.

A Patika-csoport egészségpénztári tagjai idén rekordösszegű visszatérítésre számíthatnak, miután 2016-ban több mint 19%-kal nőttek a Patika és Új Pillér Egészségpénztárba érkező egyéni befizetések az azt megelőző évhez képest. December végéig több mint 1,4 milliárd forintot töltöttek fel számlájukra a Patika-csoport tagjai, a kiugró befizetéseknek köszönhetően idén a pénztár tagjai összesen közel 314 millió forintos szja-jóváírásra számíthatnak.

Ha szeretne képben lenni az egészségpénztári megtakarításokkal, öngondoskodási trendekkel kapcsolatosan, iratkozzon fel a Patikapénztár vagy az Új Pillér havi hírlevelére.
6. Felfutóban a kiberbűnözés

Egyre több szó esik a számítógépes vírusokról, kiberbűnözésről. Azt hinnénk, hogy ez csak a nagyvállalatok, bankok problémája, ezeknek az intézményeknek kell védekezniük is az IT-kártevők ellen. De ez nem így van. Akár a mi otthoni számítógépünk is válhat áldozattá például úgy, hogy a rokonunk vagy barátunk feltört e-mail címéről érkezik egy gmail-es hackerlevél!

A hírek szerint a csalók módszere most az volt, hogy feltörtek Gmail-fiókokat és az ott lévő kontaktlistában szereplő címekre küldtek ki adathalászlevelet. A címzettek többsége – az ismerős feladót látva – gyanútlanul megnyitotta az e-mailt, amely egy a Google-dokumentum megosztáskor kapott levélhez nagyon hasonló levelet tartalmazott.

– A levélben lévő képlink azonban az adathalász álweboldalra navigált, az itt beírt jelszavak azonnal a hackerekhez kerültek – hívta fel a figyelmet a webes csalók új módszerére Varga Viktor, a NetLock Kft. vezető tervezője, aki a Ritmus.hu-n összegyűjtötte, hogy hogyan ismerhetjük fel a csaló maileket és hogyan védekezhetünk az adathalászok ellen.

7. Ahol eddig volt, idén is lesz cafeteria

2017-től jelentősen átalakult a béren kívüli juttatások rendszere. Mind a munkáltatóknak, mind a munkavállalóknak át kell, kellett gondolniuk az új feltételek ismeretében, hogy milyen cafeteriamenü szolgálja leginkább az érdekeiket. Nyár óta többféle forgatókönyv született arra, hogy az új cafeteriaszabályoknak milyen hatásuk lesz a korábbi juttatási rendszerekre, lassan azonban lezárul a nyilatkoztatási időszak, és pontosan kirajzolódik a 2017-es gyakorlat.

Januári hírlevelünkben azt kérdeztük Önöktől, hogy változtatnak-e idén a juttatási csomag korábbi elemein az adóterhek ismeretében. A válaszok alapján úgy tűnik, a legtöbb helyen megmarad a kínálat – ezt támasztják alá Kardos György cafeteriatanácsadó tapasztalatai is (a Multi-Pay® stratégiai partnerével készült interjúnkért kattintson ide) –, de mivel a legtöbb munkáltató bruttó keretösszeget határoz meg, a munkavállalók által költhető összeg csökken. A válaszadók negyede mondta azt, hogy a készpénzcafeteria megjelenésével jelentősen átalakul cafeteriamenü. Itt olvashat arról, hogy hogyan lehet a legtöbbet kihozni a készpénzcafeteriából.

A kérdésre adott válaszok az alábbiak szerint alakultak:

a) Nem. Sem a kínálat, sem a bruttó keretösszeg nem változik. 25%
b) A kínálat marad, azonban szűkül a költhető keret. 50%
c) Igen, jelentősen átalakul a csomag. A készpénzcafeteria kerül előtérbe. 25%
d) 2017-től megszűnik a cégnél a cafeteria. 0%

Köszönjük, hogy válaszaival segítette a munkánkat.

8. Kihasználja 2017-ben a multipayes ételfogyasztás zsebet?

Ahogyan arról Kardos György a vele készült interjúban beszámolt, az Erzsébet-utalvány monopóliumának megszűnése új piacot teremtett az elektronikus cafeteria kártyáknak. A multipayes ételfogyasztás zseb több ezer elfogadóhelyen költhető azonnal, ahogyan a munkáltató által feltöltött pénz beérkezik a számlára. Mivel idén éves és havi szinten is tetszőleges összeg adható 43,66%-os adózással, a munkáltató maximálisan érvényre tudja juttatni HR-startégiáját a dolgozók mindennapi élelmiszer-vásárlásának támogatása révén.

Kihasználja 2017-ben a multipayes ételfogyasztás zsebet?

a) Igen, idén az Erzsébet-utalvány helyett a multipayes ételfogyasztás egyenlegre kerül a juttatás.
b) Még nem döntöttem el, hogy kérem-e ezt a juttatást, vagy a 100 ezer forintos készpénzcafeteriából egészítem ki a havi kosztpénzt.
c) Nem, más módon kapom a juttatást.

Szavazzon Ön is a www.multi-pay.hu internetes portálon! Köszönjük, hogy válaszaival segíti a munkánkat.