Mit jelent a szocho 2%-os csökkenése? (2020.06.01)

2020. július 1-től általánosan 2%-kal csökken a szociális hozzájárulási adó mértéke. Ez vonatkozik minden jövedelemként vagy egyes meghatározott juttatásként adózó kifizetésre, például az egészségpénztárba fizetett egészségcélú célzott támogatásra, amely adóterhe 35,99%-ra csökken.

A Cafeteria Trend május közepén zárult kutatásában azt vizsgálta, hogyan reagálnak a munkáltatók a szocho általános 2%-os csökkentésére. A kérdőívet 330 vállalat töltötte ki.

15,5%-os szocho 2020. július 1-től

A válaszadók 16,5%-a mondta azt, hogy náluk a cafeteriarendszerben a munkavállalók újra nyilatkoznak a fennmaradó keretről, és a második félévben eszerint az új igénylés szerint kapják majd a juttatásaikat. 10% nem nyilatkoztatja újra a munkatársait, hanem a korábban egyeztetett rend szerint, de magasabb nettó összegben kapják a dolgozók a béren felüli elemeket. A kutatásban résztvevő munkáltatók 7%-a nem számolja át év közben a tervezett juttatások értékét, hanem év végén határozhatják meg a munkatársak, hogy milyen formában veszik igénybe a fennmaradó összeget. Emellett 8% nyilatkozott úgy, hogy az év végén valamilyen fix juttatási formában – nem a dolgozó új nyilatkozata alapján – adja ki a munkavállalóknak az adócsökkenés miatt megmaradt pénzt.

A válaszadók 41,5%-ánál az egyéni juttatási értékeket előbb vagy utóbb megkapják a munkavállalók – állapítja meg a Cafeteria Trend közleménye, amelyből kiderül az is, a válaszadók 2%-ánál bár a munkavállalók egyénileg nem kapják meg az adócsökkenés miatt megmaradó pénzt, de a munkáltató ezt visszaforgatja a közösség számára, és mindenki számára hasznos projektekre költi. (pl. közös rendezvények, közös terek, infrastruktúra). A válaszadók 34,5%-ánál viszont az adócsökkenésből fennmaradó összeget nem kapják meg a dolgozók. Ezt a munkáltató más területen használja fel. (A munkáltatók 11 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a felsoroltakon kívül egyéb megoldást követ. Emellett szintén 11 százalék mondta azt, hogy nem működtet cafeteria rendszert.) 

Guruló forintok egészségcélra

Kardos György, a Bonus Cafeteria ügyvezetője szerint a szociális hozzájárulási adó csökkentése még kedvezőbb helyzetbe hozza például az egészségcélú célzott szolgáltatásra vagy a csekély értékű ajándékra adott munkáltatói juttatást. 

A koronavírus a világon mindenhol az egészségügyre és az egészségcélú megtakarításokra irányította a figyelmet. A COVID-19 idején sokkal többet költöttünk higiéniás szerekre, vitaminokra, immunerősítőkre. A munkáltatók számára is egyértelművé vált, hogy ha dolgozóik egészsége tömegesen veszélybe kerül, a cég működésképtelenné válik, iparágak, sőt teljes gazdaságok dőlhetnek be. Munkavállaló és munkáltató közös érdeke tehát az egészség védelme, a megelőzés és betegség esetén a gyors talpra állás. Az egészségpénztár ennek az összefogásnak lehet az intézménye. A munkáltató július 1-től 35,99%-os adóval támogathatja munkavállalója gyógyszerköltéseit, prevenciós vizsgálatait, magánegészségügyi szolgáltatónál való gyógyulását vagy akár szolgáltatásalapú magánbiztosítást köthet számára. A munkavállaló befizetéseihez pedig az állam is hozzátesz: 20%-kal növeli azt a magánszemély által befizetett szja visszatérítésével.

A csekély értékű ajándék szintén fontos teljesítményelismerő eszköz lehet az év második felében. A munkavállalónként évi 16 ezer forintig adható juttatást a dolgozók bármire költhetik – akár élelmiszerre, műszaki cikkekre, kozmetikumokra, tisztítószerekre – a Multi-Pay kártyát elfogadó üzletekben, többek között a legnagyobb hipermarketekben.

Különleges helyzetben a SZÉP Kártya

A Gazdaságvédelmi Akcióterv különleges helyzetbe hozta a SZÉP Kártyát, amely adóterhe év végéig 15%. A Cafeteria Trend kérdőíve viszont akkor készült, amikor még nem született meg a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges adózási könnyítésekről szóló 140/2020. (IV. 21.) Korm. rendelet módosítása (a május 22-i 225/2020. kormányrendelet), amely az eredetileg június 30-ig tartó szocho-mentességet kitolta év végéig. Ennek ellenére a 330 válaszadó 44%-a azt nyilatkozta, hogy az év elején tervezett rend szerint adja továbbra is a SZÉP Kártya-juttatást függetlenül a megnövelt keretösszegtől és járulékkedvezménytől.

Az összes válaszadó 24%-a mondta azt, hogy a szocho-megtakarítás a cégnél marad, 20%-nál azonban a munkavállalóknak adott juttatások értékét növeli az adócsökkentés miatt megmaradó összeg. Csupán a válaszadók 4%-a jelezte, hogy az adócsökkentés hatására eddig nem tervezett pluszösszegeket tölt a munkáltató a munkavállalók SZÉP Kártyájára. 9% nyilatkozott úgy, hogy tervei szerint idén nem ad SZÉP Kártya-juttatást. 32% pedig módosított volna az előzetes tervein, és a 2020-ra tervezett összegből a lehető legtöbbet kiadta volna június 30-ig.

Borítókép: freepik.com, unsplash.com


Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off