Újra terítéken a négynapos munkahét (2020.06.05.)

A koronavírus nemcsak a home office elterjedését hozza magával, hanem úgy tűnik, újra felveti a négynapos munkahét kérdését is. A dilemma nem új keletű: néhány éve a munkaerőhiány miatt merült fel néhány cégnél, most azonban a személyes kontaktusok csökkentésének kérdése hozza felszínre.

A technológiai fejlődés és a hatékonyságnövekedés következtében egyáltalán nem elképzelhetetlen a munkaidő csökkentése. Gondoljunk csak bele, a múlt században még a szombat is munkanap volt. 1967-ig 48 óra volt a heti munkaidő, később ez lecsökkent 44 órára, majd az 1970-es években vezették be, hogy minden második szombat szabad (ekkortól lett 42 óra a heti munkaidőkeret), a nyolcvanas években pedig elterjedt az ötnapos – 40 órás – munkahét. Ma pedig már az sem ördögtől való, hogy a péntek is a hétvégéhez tartozzon, hiszen a technológiai fejlődés – a digitalizáció, a robotika – miatt javult annyit a termelékenység, hogy az előállított javak mennyiségében nem feltétlenül érzékelnénk a változást. A rövidebb munkaidőben dolgozó munkavállalók ráadásul elégedettebbek, ezáltal hatékonyabban dolgoznak és lojálisabbak a cégükhöz. Vagyis akár a munkáltató érdeke is lehet a rövidebb munkahét.

A karantén most megmutatta, a munkatársak működnek otthonról és akár más időbeosztásban is képesek ellátni a feladatukat. Új-Zéland miniszterelnök-asszonya, Jacinda Ardern máris a négynapos munkahét bevezetését javasolta – írja az Mfor a brit The Guardian cikkét idézve. Erről nemrég sajtótájékoztatón beszélt Wellingtonban. Önmagában ez nem egyetemes csodaszer, de szerinte segítséget nyújthat a családi kapcsolatokban, oldhatja a munkahelyi frusztrációt, miközben hozzájárulhat a gazdaság kimentéséhez. Ezért meg kellene fontolniuk a munkaadóknak. Ardern szerint a háromnapos hétvégével például fokozható a belföldi turizmus, ami pótolhatja a kieső külföldi utazóktól származó bevételeket. Ez nagyon nem lenne mindegy az új-zélandi gazdaság számára, ahol a GDP 6%-át a turizmus adja.

És ha a munkavállaló ugyanazt a mennyiséget állítja elő négy nap alatt, a bérét sem kell csökkenteni. Ettől függetlenül megtakarítást jelenthet a cégek számára is a szabad péntek: csökken az irodai rezsiköltség, de akár a selejtek vagy hibás teljesítésből eredő bevételkiesés mérséklődése is növelheti a profitot. Utóbbi oka: a lelkesebb dolgozó hatékonyabban dolgozik. Carlos Slim mexikói mágnás, a világ egyik leggazdagabb üzletembere néhány évvel ezelőtt azt mondta: a technológiai fejlődésnek köszönhetően elég lenne heti három napot dolgozni, viszont el kell felejteni a korai nyugdíjba vonulást és csak hetven év fölött kellene kilépni a munkából. Saját cégénél, a Telmexnél bevezették a lehetőséget és az érintettek 40%-a élt is a felajánlással.

Persze az új munkarend biztosan átalakítaná a feladatbeosztást és a partnerekkel való kapcsolattartást is. Az is biztos, nem minden szektorban és nem minden munkakörben lenne egyszerű a bevezetése, ahogy az otthoni munkavégzés sem egyformán opció az egyes ágazatokban.

Borítókép: freepik.com


Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off