Szűrések a Multi-Pay egészségpénztári partnereinél (2020.05.05.)

Május 3. után a védekezés új szakasza kezdődik el, fokozatosan újraéled a hazai gazdaság. Több cég is biztosít koronavírus-tesztet a fokozott kockázatnak kitett munkatársai számára. Összegyűjtöttük a legnagyobb szolgáltatóinknál elérhető teszteket.

A munkavállalók tesztelésével kiszűrhetők a további fertőzések. A PCR-tesztek az akut koronafertőzést mutatják, míg az egyre több klinika által kínált gyorstesztek arra jók, hogy kiderüljön, valaki tünetmentes hordozó vagy már korábban átesett a fertőzésen és minimális az újbóli fertőzés veszélye.

Tesztelni szeretné munkavállalóit? Ízelítő szolgáltatóink ajánlatából

A Waberer Medical Centerben a Németországban gyártott qSARS-CoV-2 IgG/IgM szerológiai tesztet alkalmazzák, mely képes a SARS-CoV-2 vírus elleni antitesteket kimutatni vénás vérből nyert vérsavóból. A teszt rendelkezik az OGYÉI, Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyével. A páciensek között a járványhelyzetnek megfelelő idő- és térbeli távolságot tartanak, a teszt eredményét magyarázattal 24 órán belül e-mailben küldik el. A teszt eredményéről fényképes dokumentáció készül.

A CMC Déli Klinikán az amerikai gyógyszerészeti intézet (FDA) és az uniós hatóságok által is jóváhagyott immunológiai diagnosztikai rendszert kínálnak. Jászapáthy Gabriella, a klinika kereskedelmi igazgatója kérdésünkre elmondta, ez nem egy gyorsteszt, hanem egy úgynevezett in-vitro diagnosztikai rendszer, amelyet a WHO Nemzeti Influenza Laboratórium Emeritus vezetőjének, Dr Jankovics Istvánnak az irányításával végeznek. A vizsgálat lehetővé teszi a fertőzés ellen termelődő immunológiai markerek – ellenanyagok – kimutatását. Mindezek alapján egyértelmű lesz, hogy valaki bizonyítottan átesett a COVID-19 betegséget okozó vírusfertőzésen, így járványügyi szempontból nincs akadálya, hogy a munkahelyére bemenjen. A teszt azt is jelzi, ha valaki még nem esett át a fertőzésen ezért potenciális vírushordozó. Számukra továbbra is ajánlott a home office. A vérből történő immunológiai vizsgálat eredményét egy napon belül kapja meg a paciens. Ugyanitt SARS-Co-V-2 vírus kimutatásra (PCR vizsgálatra) is van lehetőség.

Az Affidea három budapesti egészségközpontjában is elindult a gyorstesztes szerológiai (ellenanyag-kimutatásos) szűrés. Itt is 24 óra alatt ígérnek eredményt, amelyből kiderül, hogy valaki tünetmentesen vagy atípusos tünetekkel átesett-e a COVID–19-fertőzésen, azaz túl van-e a veszélyen – derül ki az egészségközpont közleményéből, amely arra is kitér: a laboreredményből kiderül, hogy a vizsgált páciens enyhe tünetekkel vagy tünetmentesen éppen akut vagy aktív fertőzési stádiumban van, és emiatt karanténba kell vonulnia. A klinikán nem a kevésbé érzékeny ujjbegyvérből, hanem az ellenanyagot nagyobb koncentrációban tartalmazó, vénás vér centrifugálása után nyert vérsavóból végzik el a vizsgálatot.

A DermaMedical Bőrgógyászati és Orvos–Esztétikai Központban az Európai Unió által engedélyezett CE, IVD (in vitro diagnosztikai célra történő felhasználásra) jelzésű eszközzel végeznek COVID–19 IgM/IgG specifikus gyorstesztet. Vénából vagy újbegyből vesznek mintát és helyszíni személyes szakorvosi kiértékelést, tájékoztatást és konzultációt biztosítanak. Cégek esetében helyszíni kiszállással is kérhető a tesztelés felár ellenében.

A Róbert Károly Magánkórházban az ujjbegyből vett egy csepp vérből vizsgálják, hogy jelen van-e az IgM vagy az IgG anyag a paciens szervezetében. A kórház oldalán ahhoz is találunk segítséget, hogy hogyan értelmezzük a teszt eredményét, illetve, hogy mikor érdemes azt megismételni.

Az ellenanyag kimutatáson alapuló teszt elérhető a Swiss Clinic két magánrendelőjében, illetve a klinika vállalja a budapesti paciensek otthonában vagy cégeknél – akár vidéken is – a helyszíni szűrést is a Pénzcentrum információi szerint.

Az Emineo is az ujjbegy megszúrásából vett vérből vizsgálja az ellenanyag termelését, de végeznek szűrést a Kelen Kórházban is.

A Rózsakert Medical Centerben PCR és szerológiai tesztre is van mód.

A tesztek ára széles skálán mozog, a tizenpárezer forinttól akár a közel százezer forintot is elérheti, igaz, utóbbi áron komplett immunológiai vizsgálathoz jut a paciens. Sok helyen nem szűrnek tünetekkel rendelkezőket. Van, ahol felhívják a paciensek figyelmét, hogy maszkban és gumikesztyűben érkezzenek a klinikára, máshol ezeket a helyszínen biztosítják. A legtöbb klinikán – térítési díjért – előre egyeztetett időpontban online szakorvosi videókonzultációra is van lehetőség.

A munkavállalók részére egészségpénztáron keresztül célzott szolgáltatásként biztosított koronavírus-teszt sokkal kedvezőbben adózik, mint a bér!

Fotó: freepik.com


Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off