Tippek, hogy hol tájékozódhatunk vírusügyben (2020.04.06.)

Rengeteg információ ömlik ránk, nehéz kiválasztani, melyik hiteles, melyik nem. A járvány lassításához, a negatív hatások minimalizálásához azonban szükségünk van a hiteles tájékoztatásra. A média teszi a munkáját, az egyes hírportálok összeállításából mindenki az olvasói szokásai szerint fogyaszt. Mi most néhány olyan linket gyűjtöttünk össze, ahová nem a napi hírekért fordulunk.

https://unicef.hu/koronavirus_utmutato_gyerekeknek/

Az UNICEF tájékoztatója gyerekeknek: útmutatók, tanácsok, információk. Ők azt írják, járvány idején teljesen normális, ha szomorú valaki, rémült, aggódik vagy dühöt érez. De nincs egyedül, sok gyerek (és felnőtt is) ugyanezt éli át.

https://tasz.hu/koronavirus

Folyamatosan frissülő jogi kisokos a járványügyi helyzettel kapcsolatban.

https://koronavirus.gov.hu/

A magyar kormány operatív törzset hozott létre az új koronavírus elleni küzdelem érdekében. Ezen a honlapon hiteles és naprakész információkat talál a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén.

1001 orvos a hálapénz ellen Facebook-csoport

Ez magyar egészségügyi dolgozók zárt csoportja, így kimondottan szakmai jellegű információcsere zajlik itt. A posztok nyilvánosak – látni bárki láthatja azokat –, de kommentelni csak a csoport tagjai tudnak.

http://pszi.hu/

Segítő szakemberek (pszichológusok, pszichiáterek, mentálhigiénés szakemberek) a koronavírus krízise kapcsán önként és ingyenesen segítséget nyújtanak online vagy telefonon keresztül. Az e-mailekre szakembereink 48 órán belül válaszolnak. A segítségnyújtás időtartama maximum 3-5 alkalom.

A szakemberek ezekben az esetekben várják a megkeresést:

  • ha erős szorongás tör önre,
  • ha olyan fizikai tünetei vannak (pl. rosszul alszik, fáj a mellkasa, gombócérzés a torkában), amelyek korábban nem voltak,
  • ha elvesztette a tájékozódási pontot a sok információ közt és már nem tudja, mit is kellene tennie,
  • ha segítséget szeretne kérni abban, hogyan alakítsa ki saját/családja/gyermekei napirendjét a feszültségek csökkentése, minimalizálása érdekében,
  • ha tanácstalan, hogy mit mondjon a gyerekeinek a kialakult helyzetről, hogy a lehetőségekhez képest biztonságban érezzék magukat.

Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off