Termékek, amelyek reneszánszukat élik és akár Multi-Pay® kártyával is megvásárolhatóak (2020.02.01)

Melyek a legjobban és melyek a legkevésbé keresett műszaki cikkek? Az egyik hazai kereskedőlánc utánajárt és a tavalyi eredmények alapján az idei évre is jósoltak. Azok a multipayes kártyatulajdonosok, akiknek a műszaki zseb- vagy az ajándékegyenlegük pozitív, országosan számtalan helyen beszerezhetik az idei slágertermékeket.

A műszaki cikkek piaca az egyik leggyorsabban változó terület az értékesítésben, évről-évre jelennek meg új trendek és áldoznak le korábbi slágertermékeknek, nem volt ez másként a tavalyi évben sem. Az Euronics Műszaki Áruházlánc, mint a hazai piac meghatározó szereplője, és a legnagyobb bolthálózattal rendelkező műszaki kiskereskedő, az elmúlt év adatait a korábbiakhoz hasonlítva mutatja be, milyen volt 2019, és milyen lehet 2020.

2019 nagy nyertesei

2019 takarítás szempontjából az akkumulátoros állóporszívókról és a robotporszívókról szólt. Utóbbiból majdnem kétszer annyi fogyott, mint egy évvel korábban (191%), míg az állóporszívók a hagyományos, gégecsöves társaikat szorították meg az eladási listákon. A szélsőséges időjárás miatt a hűtő-, fűtőkészülékek piacán is jelentős keresletnövekedést regisztrált az áruházlánc, ezekből másfélszer annyi fogyott, mint 2018-ban.

A tavalyi évben nagyon sokan döntöttek az egészségesebb életmód, illetve az aktivitásuk nyomonkövetése mellett, ezt igazolja az aktivitásmérők és okosórák kiemelkedő kereslete, két és félszer (244%) több fogyott belőlük tavaly a korábbi évhez képest. Az okosotthon kiegészítői még ennél is jobban teljesítettek, az árbevételi változás 281 százalékos volt.
Mindezeket a cikkeket bizonyos üzletekben – például a Spar hipermarketekben, a Tescoban, a Media Markt üzleteiben, a Praktikerben vagy a Coop boltokban – Multi-Pay® kártyával is meg lehet vásárolni, amennyiben a csekély értékű ajándék, a műszaki cikk vagy az ajándék alszámlán rendelkezésre áll a szükséges egyenleg. Ezt a www.multi-pay.hu oldalon a kártyaszám és a születési dátum megadásával a nap 24 órájában ellenőrizheti.

A 2020-as adószabályok alapján a vállalatok 38,35%-os adózással évente egyszer, a minimálbér 10%-áig adhatnak csekély értékű ajándékjuttatást munkavállalóiknak, amelyből akár a vágyott műszaki cikk is beszerezhető. Az évi egyszeri 16 100 forintos juttatás akár a munkavállaló közeli hozzátartozója számára is adható multi-pay kártyán ugyanilyen feltételekkel. A multipayes csekély értékű ajándék-juttatásról bővebb információkat ITT olvashat.

2019 nagy vesztesei


Mit várhatunk 2020-tól?

Az idei évben rengeteg fontos sporteseményt rendeznek meg, ilyen a múlt hónapban véget ért vízilabda-Európa-bajnokság és a férfi kézilabda-EB, vagy a májusi úszó-EB, a labdarúgó-EB és a XXXII. nyári olimpiai játékok. Az ilyen sportos években mindig erősödnek a tévéeladások. Emellett az összekapcsolt, hálózatra köthető műszaki cikkek iránti kereslet is tovább nő majd idén, így az okosotthon kiegészítői és a viselhető eszközök eladásai is tovább javulnak majd – mondta Fazekas Bálint, az Euronics nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója.

„Bár a tabletpiac nem hozza a várt számokat globálisan, emiatt sok gyártó hátat fordított a kategóriának, Magyarországon továbbra is van igény ezekre az okostelefonoknál nagyobb, de laptopoknál jóval hordozhatóbb eszközökre az elmúlt évek tapasztalata alapján. A klímaváltozás ellen tenni akarók tábora egyre gyarapszik, ennek megfelelően a gyártók is egyre jobb hatékonysággal üzemelő gépeket alkotnak. 2020 legnagyobb változása nem is feltétlenül a termékek összetételében, sokkal inkább abban lesz tapasztalható, hogy az emberek olyan gépeket keresnek majd, melyek a lehető legkisebb mértékben járulnak hozzá az ökológiai lábnyomuk növeléséhez – tette hozzá Hunyady László, az Euronics marketing- és értékesítési igazgatója.

Fotó: unsplash.com


Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off