Karácsonyi csapatépítés: közös mézeskalács-sütés (2019.12.01)

A Patika-csoport csapata ezzel a glutén- és tejmentes mézeskalács-recepttel kíván minden munkáltató partnerének és munkatársaiknak boldog, békés karácsonyi ünnepeket és testi-lelki egészségben gazdag új évet.

Sok cégnél okoz gondot, hogy mivel köszönje meg munkatársainak és partnereinek az egész éves munkájukat, együttműködésüket. Ehhez szeretnénk segítséget adni az alábbi glutén- és tejmentes mézeskalács-recepttel, amelyet elkészíthetünk közösen a munkatársakkal, így mindenki hozzátehet valami „személyeset” az ügyfélajándékokhoz. Karácsonyi ráhangolódásnak, csapatépítésnek sem utolsó a közös sütögetés! Az elkészítéshez sok kacagást, az elfogyasztásához jó étvágyat kívánunk!

A gluténérzékenység vagy cölikália az egyik leggyakrabban emlegetett ételintolerancia fajta, ezért megkértük Koháriné Szabó Évát, az Íz-Lik alapítóját – aki maga is érintett és legalább 200 isteni receptje van –, hogy ossza meg velünk kedvenc mézeskalács-receptjét.

Az Íz-Lik mézeskalács hozzávalói:

  • 550 g naturbit alfa mix liszt
  • 125 g méz
  • 150 g cukor
  • 150 g liga margarin
  • 3-4 teáskanál naturbit mézeskalács fűszer
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 egész tojás
  • Nyújtáshoz: rizsliszt

Elkészítés

Melegítsük össze (de ne forraljuk fel!) a mézet, a cukrot és a fűszerkeveréket, majd keverjük hozzá a margarint és hűtsük le kissé (ne legyen forró, de legyen még meleg). A liszthez keverjük a sütőport, a tojásokat verjük fel villával. Öntsük a liszt közepébe a meleg mézet, a felvert tojásokat és gyúrjuk össze. Érdemes gumikesztyűben dolgozni, mert nagyon ragacsos a tészta!

A begyúrt tésztát gyúrjuk át rizsliszttel megszórt felületen és csavarjuk frissen tartó fóliába. Tegyük minimum 2–3 órára a hűtőbe, de maradhat akár egész éjszakára is. Mielőtt szaggatni szeretnénk, tegyük fél órára a konyhapultra és alaposan gyúrjuk át. Rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk kb. 2 mm vastagra és szaggassuk tetszőleges formával.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süssük készre. Mindig a színét figyeljük!

A gluténmentes alapanyagokat Éva itt szerzi be: hunorganic.com/mentes-webaruhaz/

Gluténmentes termékekért fizethetünk Patikakártyával a DM üzleteiben, más beszerzőhelyeken pedig kérjünk számlát és számoljuk el utólag a pénztári megtakarításunk terhére.

Blog: glutenmentesizlik.com 

Facebook: www.facebook.com/groups/151218462011439/

Fotó: unsplash.com


Vissza

Multi-Pay Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off