A juttatások tervezésénél ezt vegye figyelembe! (2019.11.01)

Hamarosan startol a multipayes egészségpénztárak új terméke, a szolgáltatásalapú egészségbiztosítás. A juttatást adhatja a munkáltató célzott támogatásként, és kedvező áron elérhető lesz a pénztártagoknak is csoportos biztosítás formájában.

Munkáltatóként – profitorientált üzleti szereplőként – olyan juttatási csomagot célszerű kialakítani, ami win-win szituációt eredményez munkavállaló és munkáltató között.

A dolgozó számára biztosított egészségbiztosítás ilyen: az egészséges és boldog munkavállaló lojális a cégéhez, kevésbé ugrik a konkurencia hívására, kevesebb napot tölt betegállományban és hatékonyabban dolgozik. Úgy látjuk, 2020-ban a Multi-Pay® stratégiai partnerpénztáraiban hamarosan startoló szolgáltatásalapú egészségbiztosítás lesz az egyik legkedveltebb céges juttatás. Nemcsak azért, mert a bérre rakódó 78,95%-os közteherrel szemben a célzott támogatás 38,35%-kal adózik, hanem azért is, mert a dolgozó a nettó béréből csak lényegesen magasabb áron jutna biztosítási szolgáltatáshoz. Pedig az igény egyértelmű: a háztartások közvetlen egészségügyi kiadásai 2016-ban 775 milliárd forintot tettek ki a KSH adatai szerint.

Mit és mennnyiért?

Kutatások szerint az emberek a fizetésért mennek a céghez, de a stresszmentes munkahelyi légkör, a gondoskodás, a megbecsülés tartja ott őket. Az egészségbiztosítás csomagtól függően havi 5000–10000 forintba kerül, de ezért a pénzért elérjük, hogy nem kell belemennünk a versenytársakkal folytatott bérharcba, anélkül is vonzó munkahely leszünk. Ezután pedig jogos elvárássá válhat, hogy a munkavállalónk munkaidőn kívül menjen orvoshoz és használják a csomagban lévő szűrővizsgálatokat is megelőzve a nagyobb bajt. Munkaszervezés szempontjából az sem mellékes, hogy a biztosítottnak betegútszervező segít eligazodni az egészségügyi dzsungelben: a szakember tudja, a problémával hová kell fordulni, hogy hatékony ellátást kapjon és vállalja, hogy 3 munkanapon belül leszervezi a vizitet, természetesen a betegnek alkalmas időpontra. Ez is csökkenti a munkából kieső napok számát. Arról nem is beszélve, hogy a magánellátás sokkal gyorsabb gyógyulási idővel kecsegtet, mint az állami kórházak. A gyors diagnosztika (ha van biztosítása a munkavállalónak, a nagyértékű képalkotó diagnosztikai vizsgálatra sem kell hónapokig várni), az egynapos sebészet – a Patika-csoport és biztosító partnerei által összeállított csomagban ez is szerepel – és a szakszerű utógondozás eredményeképpen a több hónapos táppénz helyett akár egy hét múlva munkába állhat a dolgozó.

Mivel az egészséges munkavállaló éppúgy versenyelőnyt jelent a néhány főt foglalkoztató kisvállalatok, vagy a jelentős foglalkoztatónak számító nagyvállalatok számára, a PatikaCare kialakításánál fontos szempont volt, hogy olyan költséghatékony, a teljesítmény elismerésére alkalmas és a cég CSR-stratégiájába illeszthető juttatást nyújtson, amely vállalatmérettől függetlenül látványos eredményeket hoz 2020-ban.

Fotó: freepik.com


Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
 
Mg Főzi Főzelékgyár
ételfogyasztás
Budapest
Campona Bevásárlóközpont
I. emelet
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off