Ingyenes mentálhigiénés nap szeptember 14-én (2019.09.01)

Szeptembertől jövő év júniusáig tíz alkalommal vehet részt a lakosság ingyenes, népegészségügyi tematikájú egészségmegőrzési és szűrőprogramokon a Semmelweis Egyetem szervezésében.

Egészségnapok címmel lakossági rendezvénysorozatot indít szeptembertől a Semmelweis Egyetem – jelentette be az intézmény rektora, Dr. Merkely Béla. Elmondta, az idén 250 éves fennállását ünneplő egyetem nemcsak az oktatásban, a kutatásban és a gyógyításban elkötelezett, hanem az egészségmegőrzés terén is. Mivel a várható élettartam, az egészségben eltöltött évek száma attól is függ, hogy mennyit tudunk a betegségek megelőzéséről, ezért erre fontos felhívni a figyelmet – tette hozzá.

Az egyetem által rendezett Semmelweis Egészségnapok rendezvénysorozat szeptemberben indul és jövő év júniusáig tíz alkalommal kínál ingyenes, népegészségügyi tematikájú egészségmegőrzési és szűrőprogramot a lakosság számára. Első alkalommal a lelki egészség témaköre lesz terítéken, a programon a részvétel regisztrációhoz kötött, ezt az egyetem honlapján tudják az érdeklődők megtenni.

Mentálhigiénés Nap
Időpont: szeptember 14., szombat
Helyszín: Elméleti Orvostudományi Központ (1094 Budapest, Tűzoltó utca 37/47.)
Regisztráció: a részletes programban feltüntetett eseményeknél minden előadásra, workshopra külön kell regisztrálni.

Réthelyi János, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának igazgatója a programról szólva közölte, hogy a gyerekektől az idősekig mindenkinek kínálnak érdekes előadásokat. Az egyetem több egysége is foglalkozik mentális egészséggel, így több mint hetven programon, köztük előadásokon, workshopokon, művészet- és állatasszisztált terápiás foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők, de kipróbálhatják például az önismereti csoportban való részvételt is. A klinikaigazgató hozzátette, lesznek előadások a függőség, a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, a szexuális nevelés vagy épp az egészséges párkapcsolatok témaköréből. Kiemelte Pál Ferenc katolikus pap és mentálhigiénés szakember előadását, aki a magánéleti és munkahelyi kiégésről beszél majd.

Merkely Béla elmondta azt is, hogy például a decemberi programnapokon az egyetem Anatómiai Múzeuma – amelyet kizárólag orvostanhallgatók használhatnak – is várja majd a közönséget. A rendezvénysorozat keretében olyan, máskor kizárólag a szakma számára elérhető helyszínek is megnyílnak az érdeklődők előtt, mint a klinikák műtői, az igazságügyi orvosszakértők munkahelye, vagy a rektori iroda.

Fotó: www.freepik.com


Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
 
Mg Főzi Főzelékgyár
ételfogyasztás
Budapest
Campona Bevásárlóközpont
I. emelet
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off