A munkaerőhiány hajtja a béremelkedést (2019.05.01)

A versenyszféra bérnövekedése már hét egymást követő hónapban felülmúlta az állami szféra adatát. Átlag felett nőttek a bérek a feldolgozóiparban, az építőiparban és a mezőgazdaságban is, vagyis főként ott, ahol egyre akutabb a munkaerőhiány – kommentálta a KSH számait az ING Bank vezető elemzője.

Az év első két hónapjában 11,4%-kal nőttek a fizetések; a legalább öt alkalmazottat foglalkoztató vállalkozásoknál 11,9%-kal, a költségvetési intézményeknél 9,8%-kal bővültek a bérek – a közfoglalkoztatottak nélkül számolva – tavaly februárhoz képest – derül ki a KSH most publikált adataiból. Az életkor szerinti megosztásban leggyorsabban a 25 év alatti fiatalok bére nőtt, azoké, akik a legmobilabbak és a legkönnyebben váltanak állást jobb feltételekért cserébe.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője rámutatott, a tavalyi év átlagához képest is tovább erősödött a bérkiáramlás. Ez elsősorban a versenyszférában zajló béremelések következménye, és egyik eleme, hogy a cafeteria átalakításával annak egy részét a vállalatok már bérben fizetik ki. (Bár sok cég van, amelyik a kedvezőtlen adókörnyezet ellenére is megtartotta a bérek felüli juttatási rendszerét, ahogy például a Cukormanufaktúra is.) Az elemző arra számít, hogy átlagosan csaknem 10 százalékos lehet az idei bérnövekedés, amit továbbra is főként a munkaerőhiány hajt majd.

Horváth András, a Takarékbank elemzője az idei év egészére 10 százalékot némileg meghaladó bruttó bérnövekedést és 6,1 százalék körüli reálbér emelkedést vár, hozzátéve, hogy a kockázatok változatlanul felfele mutatnak. A továbbra is feszített munkaerőpiac és a rekord alacsony munkanélküliség miatt a bérnövekedés dinamikája a következő időszakban is hasonlóan erős maradhat. A munkaerőért zajló európai versenyben a magyarországi béreknek továbbra is jelentős hátrányt kell még ledolgozniuk, hogy a munkavállalási célpiacnak számító országok nettó bérszintjének 80%-át elérjék. Ezt követően indulhatna visszaáramlás a belföldi munkaerőpiacra, amit egy érdemi munkavállalói adócsökkentés is jelentősen gyorsítani tudna – tette hozzá.

De nem minden a béremelés. A vállalat értékeit tükröző béren felüli juttatási rendszerrel is vonzóbbá tehetjük a cégünket, fokozhatjuk a munkahely megtartóerejét. A juttatások biztosításának 2019-ben is a legkényelmesebb formája a Multi-Pay® kártya.

Vastagabb borítékot várnak a fiatalok

Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
 
Mg Főzi Főzelékgyár
ételfogyasztás
Budapest
Campona Bevásárlóközpont
I. emelet
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off