Célzott támogatást kap? Ellenőrizze az egyenlegét! (2019.04.01)

A célzott támogatásként kapott és még költhető egészségpénztári egyenlegét éppúgy meg tudja nézni az online ügyintézésben, mint az egyéni befizetéseiből vagy a munkáltatói hozzájárulásból felgyűlt megtakarítását. Az online ügyintézésben a célzott támogatás célját is ellenőrizheti.

Patika Egészségpénztár online ügyintézésben vagy az Új Pillér Egészségpénztár online ügyintézésében a kártyaszám és a tagi jelszó megadása után minden pénztártag megtalálja a folyószámla-kimutatását és a célzott támogatásra kapott egyenlegét is. Ha valaki csak az egyenlegét szeretné lekérdezni online, azt az Egyenleglekérdezés menüben tudja. Itt a kártyaszámot és a születési évet kell megadni. Ebben a rendszerben jól elkülönítve látja a pénztártag az egyéni számlájának az egyenlegét és a célzott támogatásra kapott egyenlegét.

Ezen kívül az automata Telepatika (06 1 210 9790) szolgáltatáson keresztül is van lehetőség egyenleglekérdezésre, de itt a tagok kizárólag az egyéni számlájukról kapnak tájékoztatást, a célzott egyenleget nem közli az automata.

Személyes ügyintézésre is van mód telefonon keresztül (a telefonszám után a 3-as gomb megnyomásával). Megfelelő azonosítás után az ügyfélszolgálatos kolléga a célzott egyenlegről is tud felvilágosítást adni.

Mire költhető az egyéni befizetés és mennyit érdemes havonta befizetni?

A célzott támogatást minden pénztártag kiegészítheti egyéni befizetéssel, amely után 20% szja-visszatérítés jár, és amely bármely, az egészségpénztár szolgáltatási portfóliójában szereplő termékre vagy szolgáltatásra költhető. A megtakarítás tervezésénél érdemes végiggondolni, hogy átlagosan havonta mekkora összeget költ a család gyógyszerre, optikára, vitaminokra, szűrővizsgálatokra, gluténmentes élelmiszerre vagy például babatápszerre. És ha még mindez nem merítette volna ki az egyenlegünket, akár a jelzálogalapú lakáshitel-törlesztésünket is kiegészíthetjük a pénztári számlánkról.

Minden pénztár – így a Patika és az Új Pillér is – megszab havi kötelező minimumbefizetést, amelyet a tagok tetszés szerinti időpontban rendezhetnek. A Patikapénztárban az úgynevezett „tagdíj” 3000 Ft, az Új Pillérben 10 000, az összeget éppen úgy elkölthetik az egészségpénztári szolgáltatásokra, mint az ezen felüli befizetéseket. A pénztárak csupán a működési költséget, azaz 4–8% közötti összeget vonnak le a befizetésből.

Fogyasztói élmény a pénztárak fókuszában


Fotó: freepik.com


Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
 
Mg Főzi Főzelékgyár
ételfogyasztás
Budapest
Campona Bevásárlóközpont
I. emelet
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off