Multipayes cafeteria jövőre (2018.12.01)

A hozzávetőleg 600 milliárdos cafeteriapiac jövőre jelentősen átalakul, néhány juttatásra szűkül. Összegyűjtöttük, hogy mit kínál jövőre a Multi-Pay® kártya.

Évente egy alkalommal, a minimálbér 10%-ának megfelelő mértékben részesülhetnek multipayes csekély értékű ajándékban a munkavállalók. Ennek adóvonzata jövőre 40,71%. Szintén 40,71%-kal adózik majd az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárba célzott szolgáltatásra fizetett munkáltatói támogatás, kivéve a kiegészítő önsegélyező szolgáltatásra történő befizetés. A munkáltató azoknak a dolgozóknak biztosíthatja a támogatást, akik a pénztár tagjai. A kiemelt szerepbe kerülő egészségcélú juttatás a tudatos munkáltató eszköze, hogy fokozza a munkavállalók lojalitását és erősítse a felelős munkáltatói márkát. A korlátlan összegben adható juttatás lehetőséget teremt a munkavállalók differenciált motiválására.

A Multi-Pay® egyedülálló ajánlata

A többzsebes cafeteriakártya-technológiának köszönhetően a Multi-Pay® stratégiai partnerpénztárai, a Patikapénztár és az Új Pillér jövőre – a szektorban elsőként – kártyával költhető, egyszerű adminisztrációval adható megoldással, a munkáltatói hozzájárulást felváltó célzott támogatással indulnak.

A pénztári célzott támogatás lényege az, hogy ezt a juttatást a munkavállaló a támogatói szerződésben előre meghatározott pénztári szolgáltatásokra – mint például gyógyszer, magánorvos, szűrővizsgálatok – költheti. A pénztár ezekhez a célzott szolgáltatásokhoz kapcsolódóan pénztártagonként több alszámlát vezet, az egyenlegeket pedig egyetlen patikakártyáról teszi költhetővé kártyacsere nélkül.

Ebben az új konstrukcióban a patikakártya használatában a munkavállaló pénztártag nem érzékel változást, hiszen a célzott támogatást is kártyával költheti, akárcsak eddig a munkáltatói hozzájárulást.  Ráadásul a saját befizetések és a munkáltatói „pántlikázott” pénz ugyanazzal a fizető kártyával finanszírozható a Patika-csoport saját rendszerének köszönhetően.

A patikakártya kényelmes használatát segíti, hogy a pénztártag a különböző egyenlegeket az eddig megszokott módon az egészségpénztárak honlapjain, az online egyenleglekérdező menüben tudja követni és ellenőrizni. Természetesen a munkavállalók a céges feltöltéstől függetlenül gyarapíthatják privát befizetéssel eddigi egyenlegüket, és a kártyát is a jelenlegi széles szolgáltatási körben használhatják.

Újdonság, hogy a juttatás kizárólag a munkaviszony ideje alatt jár, valamint a szerződésben megadott határidőig a dolgozók által fel nem használt pénz a munkaadót illeti meg.

Az új konstrukció elterjedését segítendő a célzott támogatást egységes, 6%-os pénztári költséglevonás terheli, és energiát, figyelmet spórolva akár évi egy utalással is teljesíthető.

Munkáltatói hozzájárulás és adomány

A cég jövőre dönthet úgy is, hogy megtartja a már ismert és megszokott munkáltatói hozzájárulást vagy adományt. 2019-ben ezek a juttatások bérként adóznak (81,95%) ugyanakkor új kedvezmény, hogy 2019-ben a munkavállalók 20% szja-jóváírásra jogosultak az ilyen jellegű juttatások után.

Mindazoknak érdemes gondolkodniuk a már megszokott juttatási forma fenntartásában, akik a juttatási keret változatlanul tartása mellett szeretnének hozzájárulni munkavállalójuk egészségpénztári tagságához. A juttatás a pénztár szolgáltatási portfoliójában található bármely szolgáltatásra költhető.

Mennyit költhet a 20 ezer forintos munkáltatói költségkeretből a munkavállaló 2019-ben?


Az új juttatási csomagokkal kapcsolatban felmerült kérdései esetén keressen minket a mailto:munkaltato@patikapenztar.hu email címen.

Minden egyéb idei multipayes juttatás

A béren kívüli juttatásként, illetve egyes meghatározott juttatásként nem nevesített minden egyéb juttatás 2019-től a munkavállaló munkaviszonyból származó jövedelmének fog minősülni, ami annyit jelent, hogy a juttatás bruttó értékéből 15% személyi jövedelemadó, 10% nyugdíjjárulék és 8,5% egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulék kerül levonásra.

A 2019. januártól alkalmazandó adózási szabályok nem zárják ki, hogy a munkáltatók továbbra is lehetővé tegyék a munkavállalóiknak, hogy cafetériakeretük terhére a multipayes juttatási elemek közül válogassanak, azonban a juttatások adókötelezettségére vonatkozó szabályok változása kapcsán a munkavállalók nettó jövedelme lényegesen változhat – mutat rá Kissné Horváth Marianna, a SALDO Zrt. adószakértője.

Fotó: pxhere.com


Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
 
Mg Főzi Főzelékgyár
ételfogyasztás
Budapest
Campona Bevásárlóközpont
I. emelet
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off