Itt a tanszerek szezonja! (2018.09.01.)

Augusztus végén, szeptember elején bizonyos áruházakban akár négyszeresére bővülhet a tanszerek forgalma. Sok üzletben akciókkal segítik, hogy több pénz maradjon a családok pénztárcájában, de az iskolakezdés okozta kiadások terhét mérsékelheti a munkáltató is a már jól bevált iskolakezdési támogatással.

A Multi-Pay® egyik legrégebbi partnere, az INTERSPAR áruházlánc – alkalmazkodva a fokozott kereslethez, és a változó vásárlói igényekhez – idén a megszokott és kedvelt márkák mellett nagyobb választékban kínál magasabb árfekvésű, kiemelkedő minőségű termékeket. Ezekért természetesen szintén fizethetünk a multipayes iskolakezdési alszámláról, hiszen ezekben a hetekben minden fillér számít!

Mindent egy helyen

Multipayes iskolakezdési támogatással egyáltalán nem tűnik lehetetlen feladatnak egyszerre eleget tenni a gyerekek vágyainak, a tanárok igényeinek és a pénztárcánk szabta kereteknek. A munkáltató bármekkora összeget biztosíthat a családi pótlékra jogosult – általános és középiskolás gyereket nevelő – szülőknek az iskolakezdési alszámlára utalva, de akár szélesebb körben is biztosíthatja a támogatást az ajándék alszámla feltöltésével. Utóbbi esetben tetszőleges kritériumok alapján munkavállalói csoportot kell alkotnia, és ebben meghatározni a juttatásban részesülőket és a juttatás pontos összegét.

Ebben a bejegyzésben olvashat a részletes feltételekről, és itt találja az egészségpénztári egyenleg terhére elszámolható tanévkezdési költségek listáját is.

És mi lesz jövőre?

Az elfogadott, 2019-re vonatkozó adójogszabályok alapján 2019-ben valószínűleg megszűnik a munkáltatók lehetősége, hogy 40,71%-os adózással hozzájárulhassanak a munkavállalóik tanévkezdésre szánt kiadásaihoz iskolakezdési támogatás formájában. Arra azonban jövőre is lesz lehetőség, hogy évente egyszer, a minimálbér 10%-ig egyes meghatározott juttatásként – azaz ugyancsak 40,71%-os közteher mellett – ajándék címmel adjon támogatást, akár iskolakezdési időszakban.

Az egészségpénztárban tankönyvről, taneszközről, ruházatról, kollégiumi díjról és tandíjról szóló számla elszámolásának sem lesz akadálya, amit 2019-től célzott szolgáltatás formájában támogathat majd a munkáltató.

Mit jelent a pénztári célzott szolgáltatás?

A célzott szolgáltatás révén a munkáltatók a pénztártag alkalmazottai számára, vagy a pénztár támogatója az általa meghatározott pénztártagok számára az adott pénztár alapszabályában, illetve szolgáltatási szabályzatában rögzített szolgáltatások nyújtását (Öpt. 12/A §) támogathatja. A célzott szolgáltatásra befizetett összeg olyan adomány, amely után 2019-ben a január 1-től továbbra is hatályos szociális hozzájárulási adót figyelembe véve a támogatási összeg 1,18-szorosa 15% és 19,5% – összesen 40,71% – közterhet kell teljesítenie (bérben történő kifizetés esetén a munkáltatót terhelő adó 81,95%) a befizetőnek. A szolgáltatásban részesülő magánszemélyeket nem terheli adókötelezettség az szja-törvény 1. számú melléklet 6.10. pontja szerint.

Jövő év közepétől pedig akár 38,35%-ra mérséklődhet (bérben történő kifizetés esetén a munkáltatót terhelő adó 78,95%) a célzott szolgáltatás adóterhe a kormány által ígért szocho-csökkentés megvalósulásával. A Multi-Pay® munkatársai dolgoznak az új típusú szolgáltatásnyújtás feltételeinek gördülékennyé tételén, hogy 2019. január 1-től fennakadás nélkül biztosítsák a lehetőséget minden vállalatnak, amely számára fontos a munkavállalói jólléte és egészsége.

Ha a célzott szolgáltatással kapcsolatban kérdése lenne, esetleg a jövő évi juttatási rendszer kialakításához szeretne tanácsot kérni, keresse ügyfélszolgálati munkatársainkat munkanapokon a (+36 1) 210 9797-es telefonszámon, vagy a multi-pay@multi-pay.hu e-mail címen.


Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
 
Mg Főzi Főzelékgyár
ételfogyasztás
Budapest
Campona Bevásárlóközpont
I. emelet
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off