Gyógyuljon nyaralása alatt multipayes egészségpénztári számlával (2018.07.01)

Egyre több hazai hotel fókuszál az egészségügyi szolgáltatásokra a komplexitás jegyében. Ezek általában olyan terápiákat, szűrővizsgálatokat ajánlanak, amelyek akár egy 4–5 napos szabadság során elvégezhetők a pihenés mellett, beutaló és hosszú várakozás nélkül. Nem utolsó sorban pedig akár multipayes egészségpénztári számláról is finanszírozhatók.

A medical (más megnevezéssel orvosi, esetleg egészségügyi) turizmuson mindazon utazásokat értjük, amelyek során az utazó saját döntéséből egészségügyi beavatkozáson vesz részt. Ezek a beavatkozások elsődlegesen a hagyományos orvostudomány kezeléseit jelentik, amelyeket kiegészíthetnek a terápiás gyógyászat (rehabilitációs és terápiás) módszerei – írja a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a honlapján.

A minősített gyógyszállodákban az egészségpénztári tagok adómentesen költhetik egyenlegüket. ITT találja a Multi-Pay® kártyát elfogadó hotelek listáját. Írja be a név rovatba azt, hogy hotel, és tallózzon a listában. Egyes szállodákban a multipayes Ajándék és Ételfogyasztási zseb is költhető. Számos, a listában nem szereplő wellness szállodában van arra lehetőség, hogy a kezelések áráról az egészségpénztár nevére kiállított számlát pénztárunkban utólag elszámolja egyenlege terhére.

A legtöbb esetben a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapból nem, vagy részben finanszírozott egészségügyi szolgáltatások számolhatók el adómentesen egészségpénztári egyenlegből, amelyek a betegségek megelőzését, felismerését, gyógykezelését szolgálják. Nem szükséges hozzá orvosi javaslat. A kezeléseket a vendégek a megfelelő minősítéssel rendelkező medical szállodák saját gyógyászati- és szépészeti részlegén vehetik igénybe nyaralásuk alatt.

Az egészségturisztikai piacon ma már a fiatalabb, még aktív munkavállalók is megjelentek, akik a gyógyítás helyett a hangsúlyt a családdal közös pihenésre, felüdülésre és e mellett a prevencióra helyezik. Számukra néhány szálloda például diagnosztikai és laborvizsgálatokat is kínál, mint például a Multi-Pay® kártyát is elfogadó hévízi Hotel Európa Fit.

Magyarországon leggyakrabban fogászati, nőgyógyászati, bőrgyógyászati, fül orr gégészeti kezelést kínálnak a hotelek. Fontos, hogy a szolgáltatásról kiállított számlán szerepeljen az SzJ86.51 szám. Népszerű szállodai szolgáltatás a gyógymasszázs is, amely szintén fizethető egészségpénztári kártyával. Figyelem! Kizárólag a gyógymasszázs (SZJ száma 85.14, TEÁOR kódja pedig 86.90.) tartozik az elszámolható szolgáltatások körébe! Az összes többi – kínai, thai, frissítő, relax, ayurvedikus, svéd, nyirok, zsírégető, stb. – nem számolható el.

Nagy üzlet


Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
 
Mg Főzi Főzelékgyár
ételfogyasztás
Budapest
Campona Bevásárlóközpont
I. emelet
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off