Egyre több egészségre költhető forintot utal a NAV (2018.02.01)

Tavaly az egészségpénztári magánbefizetések minden korábbinál magasabb szintet értek el a Multi-Pay® mindkét partnerkasszája, a Patika és az Új Pillér Egészségpénztár esetében is. A pénztártagok aktivitása a várható szja-visszatérítés nagyságában is megmutatkozik: a tavalyi év befizetései alapján a Patikába közel 30%-kal, az Új Pillérbe közel 40%-kal többet utalhat vissza a NAV, mint tavaly.

Az adóhatóságtól érkező forintok 100%-ban az egyéni számlákat gyarapítják, abból az egészségpénztár nem von működési költséget. A kapott összeget a pénztártagok azonnal az egészségükre vagy akár az önsegélyező támogatások kifizetésére fordíthatják. Utóbbi azért lényeges, mert kizárólag az szja-visszatérítésre és a hozamjóváírásokra nem vonatkozik a 180 napos szabály, vagyis az, hogy csak a pénztártag számláján 180 napja pihenő forintok terhére teljesíthető az önsegélyező szolgáltatás. Mindenképpen érdemes tehát a személyi jövedelemadó-bevallást minél előbb elkészíteni és eljuttatni az adóhatósághoz, hogy a számlánkon tudhassuk a nekünk járó forintokat.

A 2017. évi jövedelmeink bevallásával kapcsolatos határidők és a bevallás módja 2018-ban

December végéig közel kétmilliárd forintot töltöttek fel számlájukra a Patika-csoport tagjai, akik a befizetési boomnak köszönhetően idén összesen több mint 400 millió forint szja-jóváírásra számíthatnak.

Figyelje a postást!

Ezekben a napokban kapják meg a multipayes egészségpénztári tagok a pénztártól az adóigazolást, amelyben szerepelnek a 2017-es egyéni befizetések, a pénztári tag egyéni számláján jóváírt támogatói adomány, a lekötött összeg, a prevenciós költések és az adóköteles összegek. Az igazolás segítségével érvényesíthetjük szja-bevallásunkban az adókedvezményt, amelyre jogosultak vagyunk.

A NAV a visszatérítést igény szerint bármelyik önkéntes pénztári – egészség- vagy nyugdíjpénztári – számlánkra utalhatja, amelyre 2017 során valamekkora összeget befizettünk. De csak abban az esetben, ha nincs adótartozásunk, és ha az aktuális bevallás szerinti adót megfizettük. A feltételek teljesülése esetén az adóhatóság 30 napon belül átutalja a rendelkezett összeget a bevallásban megadott számlára, szerződésre.

Ezeket a dátumokat ne felejtse el!

Azok, akik ügyfélkapu-regisztrációval rendelkeznek, március 15-től nézhetik meg a NAV által készített bevallástervezet. A hatóság április 30-ig értesíti az adózót a befizetendő vagy visszaigényelhető adójáról, ha ő addig nem javította vagy egészítette ki a NAV javaslatát. Ezt módosítani május 22-ig lehet. Aki nem regisztrált az ügyfélkapun, március 15-ig kérheti, hogy a NAV postázza az adóbevallás-javaslatot. A javításra rendelkezésre álló idő ebben az esetben is május 22.

Ha szeretne időben értesülni a Patika-csoport innovációiról, az egészségpénztári megtakarítási újdonságokról, a hazai magánegészségügyi piac híreiről, iratkozzon fel a Patikapénztár vagy az Új Pillér Egészségpénztár hírlevelére!


Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
 
Mg Főzi Főzelékgyár
ételfogyasztás
Budapest
Campona Bevásárlóközpont
I. emelet
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off