Ezek lesznek az idei év csodanövényei, szuperétkei és trendi diétái (2018.02.01)

A hínár és a kendermag vezeti a 2018-as egészséges étkek listáját, a rugalmizmus – azaz a félállású vegetarianizmus – az egyik új diétatrend, de a Reishi gomba és a kanukaméz is előtérbe kerülhet az egészségtudatosak körében ebben az évben az ausztráliai Healthy Life szerint. Az idei évben várható egészségtudatos táplálkozási irányokat a Daily Mail Australia cikke alapján összegezte a Ritmus.hu.

Trendi táplálkozási szokások 2018-ban

A diétatrendek közül úgy tűnik, a rugalmizmus lesz a legnépszerűbb. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy az elvakult vegetarianizmus helyett sokkal menőbb a félállású zöldségfogyasztó, aki azért néha enged a kísértésnek, és vesz a tányérjára egy-egy szelet húst is. Kutatások kimutatták, hogy a növényi alapú táplálkozás csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések és a 2-es típusú diabétesz kialakulásának veszélyét, a hús viszont tartalmazza a szervezet számára szükséges, a szervek és izmok felépítésénél, illetve az immunrendszer védelménél hasznos fehérjét.

Az étkezési szokások képzeletbeli dobogójának második fokára idén a ketogén étrend kerülhet (a ketogén diéta előnyeiről és hátrányairól ITT ír médiapartnerünk, a Ritmus.hu). A nagyon alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú étkezés sokaknak segít a fogyásban, ugyanakkor nem csökkenti az izomzatot. Vigyázat, a magas fehérjetartalmú étkezés mellé sok folyadékot kell fogyasztani és az sem mindegy, milyen zsírokat eszünk. Az avokádó, vagy a mandula- és dióvajak „jó” zsírokat tartalmaznak. A diéta áldásos hatásának maximalizálása érdekében érdemes a mozgást is beépíteni a mindennapjainkba.

Mi az a ketogén étkezés?

A táplálkozási trendlista előkelő helyén áll a „golyóálló” kávé is. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy a kávéba vajat vagy olajat tesznek. A kávéba kevert telített zsírok miatt a koffein csak fokozatosan szabadul fel, ami a nap hátralévő részében elnyomja az étvágyat, miközben serkenti az agyműködést. Igazi energiabomba adagolva!

2018-as új kifejezés a prozab is: a protein és a zab keverékéből készült reggeli, amiről sokan úgy vélik, nincs ennél táplálóbb napindító. Aki kicsit is járatos a konyhában, maga elkészítheti az ízletes fogást, íme, a recept: keverjünk össze kendermagot, chiamagot, mogyoróvajat, zabot, lenmagot és fahéjat. A keveréket adjuk hozzá zabkásához, müzlihez vagy joghurthoz. Így nemcsak kiegyensúlyozott reggelivel indíthatjuk a napot, hanem hatalmas proteinlöketet is juttatunk a szervezetünkbe, ami a nap hátralévő részében biztosítja számunkra a szükséges természetes energiát.

Újhullámos élelmiszerek

Vegyünk sorra néhány olyan élelmiszert, amelyről mára a tudósok bebizonyították, hogy a 21. században jellemző életmódok mellett a szervezet egészséges működésének védőbástyái lehetnek. Vannak, amelyek furcsán néznek ki, másokkal gyakrabban találkozunk a természetben, de soha nem jutna eszünkbe enni belőle. De higgyék el, minden csak tálalás kérdése!

A kendermagtól a hínárig

Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
 
Mg Főzi Főzelékgyár
ételfogyasztás
Budapest
Campona Bevásárlóközpont
I. emelet
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off