Irány az iskola! (2017.09.01)

Tagadhatatlanul véget ért a nyár, elkezdődött az iskola. Szeptembertől 751 ezer általános iskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista és 168 ezer szakgimnazista kezdi meg tanulmányait az iskolákban, az óvodások száma pedig 314 ezer lesz. A szülők iskolakezdési kedvét az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) azzal igyekezett meghozni, hogy korábban megérkeztek a családokhoz a szeptemberi támogatások – a családi pótlék, a gyermekvédelmi segély (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet) –, a Multi-Pay® pedig a munkáltatók által nyújtott iskolakezdési támogatás gördülékeny költhetőségével járul hozzá a kényelmes készülődéshez.

Az EMMI előre hozott utalása csaknem 1,3 millió családnak jelent könnyebbséget, de a multipayes iskolakezdési támogatás is számos családnak segít. Idén az egyenleg országosan 3000 üzletben költhető, ahol az eddigi költések alapján átlagosan több mint 16 ezer forintot fizetnek multipayes kártyával.

A listán a kisebb elfogadóhelyek mellett a nagyobb hipermarketek, sportáruház-láncok, cipőbolt-hálózatok, könyváruházak is megtalálhatók.

Bár kétségtelen, hogy a megemelt cafeteria adó nem hatott pozitívan a munkáltatói juttatásokra, az eddigi multipayes statisztikák azt mutatják, az iskolakezdési támogatást a visszaesés nem érintette. Azok, akik eddig biztosították a támogatást, idén is felkínálják az arra jogosult munkavállalóiknak az egyes meghatározott juttatások között. Ráadásul 2017-ben a törvény nem korlátozza a 43,66%-os adóval adható összeg nagyságát, így a cégek hr-stratégiájuk prioritásai szerint gazdálkodhatnak.

Bárki, akinek a gyereke 2017-ben általános iskolába vagy középiskolába jár és munkavállalóként családi pótlékra jogosult szülő vagy ezzel a szülővel egy háztartásban élő házastárs, jogosult a támogatásra, amely komoly segítség az őszi családi költségvetés egyensúlyban tartásában. A Multi-Pay® kártyát is elfogadó Auchan tapasztalatai szerint az iskolakezdési bevásárláskor a család előre kigondolt bevásárló listával érkezik, és a legfontosabb tanszerek kiválasztásakor a szülők gyermekeik egyre konkrétabb elképzeléseit szeretnék teljesíteni. A legkeresettebb termékek idén is az írószerek, köztük a füzetek, tolltartók, tollak, ceruzák, valamint az egyéb tanszerek, mint a tornafelszerelések, ünneplő ruhák, és természetesen az iskolatáska. Az árak nagyon széles skálán mozognak, de emellett a minőség is egyre fontosabb döntési szempont a vásárlásoknál. Egy átlagos család 25 ezer forintot költ el az iskolával kapcsolatosan a tanév elején.

Iskolakezdést segítő multipayes zsebek

Egyenleg neve Munkáltató által tölthető
(43,66% adó mellett)
Egyénileg tölthető
(20% szja-kedvezménnyel)
Egészség- és önsegélyező pénztári hozzájárulás korlátlan összeggel korlátlan összeggel
Iskolakezdési hozzájárulás korlátlan összeggel -
Ruházat és cipő korlátlan összeggel -
Műszaki cikk korlátlan összeggel -
Újság és könyv korlátlan összeggel -
Vitaminok és táplálékkiegészítők korlátlan összeggel -


Az egészségpénztári egyenleg költhetőségéről bővebben itt olvashat.

Multipayes egészségpénztári egyenlegünkről se feledkezzünk meg!

Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
 
Mg Főzi Főzelékgyár
ételfogyasztás
Budapest
Campona Bevásárlóközpont
I. emelet
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off