Eljött a kantinok új korszaka (2017.06.01)

Egyre több vállalat gondolkodik irodaváltásban, vagy meglévő irodája felújításában. A trendet alakítja a munkaerő-piaci helyzet is: úgy tudják a vállalatok eladni az álláslehetőségeiket, ha attraktív csomagot kínálnak. A csomagnak a béren és a juttatásokon túl része az iroda is kezdve az épület elhelyezkedéstől az irodabelső kialakításán át az ott kínált szolgáltatásokig. A modernkori irodafejlesztéseknél a humán tényezők dominálnak: emberközpontú munkahelyeken tudnak igazán hatékonyan dolgozni a munkavállalók.

És hogy mit jelent az, hogy emberközpontú? Nem feltétlenül megaméreteket és csocsószobát. Azt viszont mindenképpen, hogy az ergonomikusan kialakított munkahelyek mellett a kommunikációs szobákra és a közösségi terekre is odafigyelnek az építtetők. Manapság azok az irodarészek, amelyek arra ösztönzik a kollégákat, hogy kikapcsolják az agyukat – például a kávézó, az étterem –, legalább olyan fontossá váltak, mint azok, amelyek szorosan a munkavégzéshez kötődnek. Ezért is döntött úgy a Multi-Pay® egyik munkáltatói partnere, a GE, hogy egy különleges, 1100 négyzetméteres kantint nyit a saját dolgozóinak irodaházuk földszintjén. A munkahelyi étkezést a bérnél kedvezőbb adózású juttatással is támogathatja a munkáltató.

Idén a munkáltató 43,66%-os közteherrel adhat értékhatár nélkül saját étkezőhelyen költhető juttatást, amellyel minden kantinnal rendelkező vállalat hozzájárulhat akár minden munkavállalója egészséges táplálkozásához. A cég az összeget hozzáigazíthatja bérpolitikájához és az étterme áraihoz is, amelyet a Multi-Pay® kártya megfelelő zsebéből (2212) költhet a dolgozó.

A kártyás juttatás mind a munkáltató, mind a munkavállaló és még az étterem üzemeltetője számára is az egyik legkényelmesebb megoldás: egyszerűen kezelhető, biztonságos és könnyen költhető. A vállalat a számlájáról havonta egyszer egy összegben utalhatja a „kajapénzt” az összes többi Multi-Pay® kártyára érkező juttatással, így a munkahelyi étkezési hozzájárulás nem jelent plusz adminisztrációt és nem kell utólag sem elszámolni az étkezőhellyel. Ezen felül értéket teremt a munkavállalónak is: az összes cafeteriás juttatást külön alszámlán kezelő kártyával – akár egy bankkártyával – tud fizetni.

Ha véletlenül elveszik a kártya, a juttatás akkor is megmarad, a Multi-Pay® minden esetben pótolja a fizetőeszközt. Az sem jelent akadályt, ha a munkahelyi kantinban nincs POS terminál. A Multi-Pay® Zrt. vállalja a kártyaolvasók telepítését, ahogyan erre számtalan vállalatnál volt már példa.

Munkahely extrákkal

Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
 
Mg Főzi Főzelékgyár
ételfogyasztás
Budapest
Campona Bevásárlóközpont
I. emelet
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off