A gyümölcslé vagy a gyümölcsturmix az egészségesebb? (2016.10.01)
Javában benne vagyunk az őszben, érdemes még most felturbózni szervezetünket a hidegebb hónapokra, ahogyan erről a Természetes stimulálók ősszel című írásunkban is írtunk. A gyümölcsfogyasztás kedvelt formája az ivólé, vagy a turmix. Dietetikusok szerint utóbbi egészségesebb, mivel a magas gyümölcstartalmú turmix tele van növényi rosttal.
A gyümölcslevek azért kevésbé egészségesek, mert az elkészítésükhöz kifacsarják a gyümölcsöt, a húsa pedig kimarad a pohárból, vagyis a rostok ritkán kerülnek bele az italunkba – írja a ritmus.hu cikkében. A növény rostjai azok, amik sokat érnének a testünknek. Kutatások igazolták, hogy a rostokat hosszabb ideig emészti meg a szervezet, és ez segít szabályozni a vércukorszintet, gátját állva, hogy hirtelen megugorjon, például egy nagy pohár narancslétől, aminek kiemelkedően magas a cukortartalma.
Az egészség- és életmódmagazin cikkéből megtudhatja azt is, hogy pontosan mennyi cukrot és mennyi rostot tartalmaz egy pohár narancslé, vagy egy pohár áfonyaturmix. Kattintson és táplálkozzon egészségesen!