Próbálta már Multi-Pay kártyával? (2021.04.01)

Amennyiben az ajándékokra egy meghatározott keretösszeg áll rendelkezésre, az adott vállalkozásnak mindenképpen célszerű olyan lehetőséget választani, amely kedvezőbb közteher mellett valósítható meg. Növelje a munkavállalónak jutó értéket Multi-Pay kártyával!

A hazai vállalkozások egyre szélesebb körében jellemző gyakorlat, hogy nem csupán év végén, hanem kiemelt évközi alkalmakkor is megajándékozzák a dolgozóikat. Bár a húsvéton túl vagyunk, nem árt tisztában lenni a jelenlegi – a járványhelyzet és az aktuális adójogszabályok által is befolyásolt – ajándéklehetőségekkel. 

„Alapesetben az ajándék munkaviszonyból származó jövedelemnek minősül, ez pedig akár megduplázhatja az ajándékozó költségét – mutat rá Kocziha Andrea, a Moore Hungary adótanácsadási partnere. – Ha azonban az ajándék besorolható az egyes meghatározott juttatások körébe, az ajándék értéke után a kifizetőnek csupán 35,99 százalékos összesített adó- és járulékfizetési kötelezettsége keletkezik.”

Egyes meghatározott juttatásnak minősül a csekély értékű ajándék a munkavállalók és hozzátartozók részére. A csekély értékű ajándék személyenként évi egy alkalommal, a minimálbér 10%-áig (16.740 Ft) adható. Csekély értékű ajándék lehet termék, szolgáltatás, vagy ezekre beváltható utalvány, feltéve, hogy az csak konkrét termékre, szolgáltatásra fordítható és pénzre nem váltható.

A Multi-Pay Zrt. által kibocsátott elektornikus ajándékutalvány, a többzsebes Multi-Pay kártya előnye, hogy az elfogadóhelyeken a munkavállaló szabadon költheti, így a munkáltató biztos lehet benne, hogy a juttatás maximális elégedettséget vált ki a dolgozók teljes körében. Az sem mellékes szempont, hogy az elektronikus cafeteriakártya feltöltése és kiosztása minimális adminisztrációs terhet ró a cégre, ami a home office-korszakban talán nagyobb érték, mint bármikor korábban volt.  

A pandémia idején különösen motiváló lehet az egészségpénztárba fizetett hozzájárulás is. Ezt szintén költheti a dolgozó Multi-Pay kártyával köszönhetően a társaság Patika-csoporttal kötött stratégiai megállapodásának. Bár a hatályos adószabályok alapján a céges tagdíj-hozzájárulás bérként adózik, a munkavállalónak ezután is jár 20%-os szja-visszatérítés. Ha ezt figyelembe vesszük a nettó juttatás megállapításakor, 46,62%-os adóval számolhatunk a bér 75,94%-os közterhével szemben.

A Multi-Pay kártya további lehetőségeket is kínál a cégeknek, amelyek a juttatásaik kapcsán egy szolgáltatóval szeretnének kapcsolatban állni. A cégnél gyakornokoskodó diákok számára diák étkezési kártyát, a vevők lojalitásának fokozására pedig ajándékkártyát is biztosítunk igény esetén. Ajánlatért írjon a multi-pay@multi-pay.hu címre.

Fotó: unsplash.com

 


Vissza

Multi-Pay Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off