Van igény a céges egészségügyi szolgáltatásokra (2021.02.01)

Egy felmérés szerint a munkavállalók a legfontosabb hat feltétel közé sorolták a munkáltató által biztosított egészségügyi szolgáltatásokat és a sportolási lehetőségek támogatását. Multi-Pay kártyával ezt a munkáltató kevés adminisztrációval és optimális költségekkel biztosíthatja.

Arról készített felmérést a Profession.hu és a Boston Consulting Group (BCG), hogy mitől érzik jól magukat egy munkahelyen a dolgozók. Az online, reprezentatív kutatásban 1380 dolgozó és 216 cég vett részt, tavaly év végén.

A munkaadók és munkavállalók szerint is a kommunikáció segítheti legjobban a munkatársak kapcsolatát a megváltozott munkakörülmények mellett, és egyezett a véleményük abban is, hogy a munka iránti elkötelezettséget leginkább a kollégákkal és a felettessel való kapcsolat, valamint a sikerek nyilvános elismerése erősítheti.

A szervezet iránti elkötelezettséget egyértelműen a felettesek hozzáállása határozza meg: hogyan kommunikálnak, hogyan támogatják beosztottaikat a munkavégzés folyamán – idézi a válaszadókat az Életforma.hu. A magyar munkavállalók a jóllét szempontjából a legfontosabbnak a rugalmas munkaidő lehetőségét tartják, ezt követi a jobb munkakörnyezet, a munkáltató által biztosított home office csomag, majd a munkavégzés helyéről és idejéről való döntés lehetősége. A munkavállalók a legfontosabb hat feltétel közé sorolták a munkáltató által biztosított egészségügyi szolgáltatásokat és a sportolási lehetőségek támogatását is. A legnagyobb eltérés a kötelező irodai napok fontosságának megítélésében van a munkavállalók és a munkáltatók között: a munkáltatók ezt viszonylag fontosnak ítélik, míg a munkavállalók nem.

Hárompilléres egészségjuttatás

A Multi-Pay kártya egyik legnagyobb előnye, hogy azon keresztül mindent egyben adhat a munkáltató. Egy kártyán teheti költhetővé a csekély értékű ajándékot, amit a dolgozó az elfogadóhelyeken a mindennapi háztartásban szükséges cikkekre költhet, a cég saját boltjaiban levásárolható juttatást vagy éppen az egészségpénztári szolgáltatásokhoz való hozzáférést biztosító keretet. A Multi-Pay egészségpartnere a Patikapénztár és az Új Pillér Egészségpénztár.

Egészségpénztári célzott támogatás

Hozzájárulhat a munkatársai minőségi egészségügyi ellátásához, a zsebből költött egészségforintjainak mérsékléséhez, miközben támogatja az öngondoskodás erősödését. A gyógyszerre, gyógyászati segédeszköz-vásárlásra, magánegészségügyi szolgáltatásra kapott támogatást a pénztártagok költhetik Multi-Pay kártyával. A támogatás akár a kisgyerekes fiataloknak vagy a nyugdíj előtt álló idősebb kollégáknak szólhat. Munkáltatói célzott támogatás esetén a támogatásban részesülő pénztártagok egyéni befizetéseikkel tudják teljesíteni a Pénztár alapszabályában meghatározott elvárt havi minimális hozzájárulást. Ez az összeg a Pénztár bármely szolgáltatására felhasználható és a pénztártag jogosult ezután 20% szja-jóváírásra.

 • Juttatás maximális összege: korlátlan
 • Juttatásban részesülők köre: pénztártag munkavállaló
 • Juttatás adóterhe: 35,99 %
 • Juttatás felhasználási lehetősége: szerződés szerint előre meghatározott célra (gyógyszervásárlás, optika, egészségügyi ellátás, stb.)
 • Juttatás felhasználásának határideje: a támogatói szerződésben meghatározott feltételek szerint

Egészségbiztosítás

A pénztárak kínálatában lévő szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítási csomagokat kínálja a Multi-Pay. A biztosítással a munkáltató szinte teljes körű egészségügyi ellátást kínálhat a munkavállalói és azok közeli hozzátartozói számára a bérnél kedvezőbb költséggel. A részletekről az egészségpénztárak honlapjain az Egészségbiztosítás menüpont alatt tájékozódhat. Egyéni egészségpénztári befizetésből is van lehetőség a kedvező árú biztosítások megkötésére. Utóbbi esetben a biztosítási díjat az egyéni befizetés után járó 20%-os szja-visszatérítés is kedvezőbbé teszi.

 • Munkáltatói juttatásként maximális összege: korlátlan
 • Juttatásban részesülők köre: egészségpénztári tagsággal rendelkezők és közeli hozzátartozói
 • Juttatás munkáltatói adóterhe: 35,99%
 • Juttatás felhasználási lehetősége: egészségügyi ellátás a csomagban meghatározott feltételek szerint

Egészségpénztárba fizetett munkáltatói tagdíj-hozzájárulás

Bár a juttatás adóterhe megegyezik a bért terhelő járulékokkal (75,94%), azonban a munkavállaló a hozzájárulás összege után jogosult 20% szja-jóváírásra, amely a tárgyévre vonatkozó adóbevallásban érvényesíthető. A NAV-tól érkező összeg levonás nélkül a pénztártag pénztári szolgáltatásokra fordítható megtakarítását növeli. A munkáltatói befizetéssel a vállalat hatékonyan hozzájárulhat munkavállalói egészségtudatos életmódjához, csökkentheti a családokra nehezedő megélhetési terheket (akár lakáshitel-törlesztésre, akár iskolakezdési kiadások mérséklésére fordítható a tagdíj-hozzájárulás), miközben a bérfejlesztésből adódó pluszkiadások nem növelik a túlóra, a különböző jogcímen adott bérpótlékok vagy a táppénz költségét.

 • Juttatás maximális összege: korlátlan
 • Juttatásban részesülők köre: pénztártag munkavállaló
 • Juttatás adóterhe: 75,94% (a 20%-os szja-visszatérítést figyelembe véve: 46,62%)
 • Juttatás felhasználási lehetősége: egészség- és önsegélyező pénztári szolgáltatások
 • Juttatás felhasználásának határideje: korlátlan

Fotó: freepik.com


Vissza

Multi-Pay Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off