2019. május
1. Az egészségcélú juttatás nem adózási kérdés

Az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. évek óta a Multi-Pay® Zrt. szolgáltatásait kihasználva biztosítja munkavállalói számára a cafeteriajuttatásokat. A hagyományos és speciális cukorfajták csomagolására és forgalmazására szakosodott vállalat vezetősége január óta egészségpénztári célzott támogatást ad minden dolgozójának.

Az 1998-ban alapított vállalkozás vezetősége számára mindig is fontos szempont volt, hogy a munkavállalók szeressenek náluk dolgozni és minden támogatást megkapjanak a nyugodt munkavégzéshez. A menedzsment a cafeteriára vonatkozó szabályozás megváltozása kapcsán sem akarta, hogy a dolgozók elessenek a hosszú évek alatt megszeretett egészségcélú juttatásoktól.

– Ez egyrészt az üzleti etikánk része, másrészt azt szeretnénk, hogy a munkatársaink egészségesek legyenek, és sokáig akarjanak a cégnél dolgozni – mondja Németh Bernadett, a Cukormanufaktúra HR vezetője.

A cég 10 éve rendszerbe foglalta a juttatásait, egyrészt hogy mindenki egyformán részesüljön a támogatásból, másrészt, hogy a cafeteriarendszerrel a vezetőség számára is átláthatóbb legyen a juttatási politika. Azóta több ízben változtak az adótörvények, de nem változott a vállalat által havonta juttatásokra szánt bruttó összeg, amelyet a dolgozók szabadon oszthatnak fel az egyes lehetőségek között.

– Nem szerettük volna korlátozni az összeg felhasználását, azt azonban fontosnak tartottuk, hogy a vállalat prioritásai is megjelenjenek a kollégák döntésében. Ezért minden évben a nyilatkoztatáskor edukációs céllal tájékoztatót is tartunk. Ezen elmondjuk, hogy melyik elemnek milyen haszna lehet, hogy mik a rövid- és mik a hosszú távon várható előnyei és megmutatjuk adott juttatás ár-érték arányát. Például azt, hogy ha nem vigyáz magára és nem költ az egészségére, betegen sem nálunk, sem máshol nem tud dolgozni. Ha úgy látjuk, hogy valakinek további magyarázatra van szüksége, erre is megteremtjük a lehetőséget – magyarázza Németh Bernadett.

Mivel a Multi-Pay® Zrt. partnerpénztárait, a Patikapénztárat és az Új Pillér Egészségpénztárat a dolgozók évek óta ismerték és szerették, nem jelentett problémát, hogy 2019 év elején a pénztárakba fizetett célzott támogatás választását a vállalat kötelezővé tette, hogy a HR stratégia részét képező egészségcélú juttatás mindenképp továbbéljen a kedvezőtlen adókörnyezet ellenére. A tudatosan kialakított vállalati egészségprogramnak két eleme van: a megelőzést és a rekreációt szolgáló, havi 5000 forintos egészségpénztári célzott támogatás, amelyet a munkavállalók gyógyszerre és gyógyászati segédeszközre költhetnek, és az egészségbiztosítás, amely a betegségek időben történő felfedezését és a hatékonyabb gyógyulást teszi lehetővé.

– Már 2018-ban kialakítottuk a kétpilléres egészségcélú juttatást, 2019-től pedig kötelezővé tettük ezt a két elemet. Az eddigi tapasztalatok szerint a munkavállalóink számára értéket jelent a munkáltatói gondoskodás, és kivétel nélkül kihasználják a juttatásokkal elérhető előnyöket. A munkavállalóink maguk is rendszeresen befizetnek az egészségpénztári számlájukra, ha nagyobb összeget szeretnének költeni, és akkor is, ha épp a vásárláskor nem áll rendelkezésükre elegendő keret. Velem is előfordult már, hogy szemüvegvásárláskor kevés volt a célzottan rendelkezésre álló keretem, ezért gyorsan átutaltam a hiányzó összeget az egyéni számlámra és kifizettem a szemüveget az egészségkártyámmal. Az éves tájékoztatás során az ilyen gyakorlati tudnivalókra is nagy hangsúlyt helyezünk. Mivel ötvenöten vagyunk, arra is jutott idő, hogy mindenkivel, egyesével átbeszéljük az egyéni befizetés előnyeit, például azt, hogy az állam 20 százalék személyi jövedelemadó-visszatérítéssel ösztönzi az öngondoskodást.

Németh Bernadett úgy véli, a nagyon bizonytalan gazdasági és jogszabályi környezetben is muszáj fenntartani a juttatási rendszert, hiszen az már beépült a javadalmazási struktúrába. A vállalatnak nem feladata és nem is szeretné nagytestvérként figyelni a munkatársait, mégis fontos számára, hogy bizonyos értékek beépüljenek a dolgozók mindennapjaiba.

– Nem ugyanaz a hatása a fizetésemelésnek és az egészségcélú juttatásnak, utóbbi hozzáadott értéke lényegesen magasabb, mint a készpénzé. Úgy látjuk, az értéktöbbletért a munkatársaink is hálásak, ezért – akármerre változik az adózási rendszer – mindenképp ragaszkodni fogunk a már jól bevált juttatási rendszerünkhöz.

2. A munkaerőhiány hajtja a béremelkedést

A versenyszféra bérnövekedése már hét egymást követő hónapban felülmúlta az állami szféra adatát. Átlag felett nőttek a bérek a feldolgozóiparban, az építőiparban és a mezőgazdaságban is, vagyis főként ott, ahol egyre akutabb a munkaerőhiány – kommentálta a KSH számait az ING Bank vezető elemzője.

Az év első két hónapjában 11,4%-kal nőttek a fizetések; a legalább öt alkalmazottat foglalkoztató vállalkozásoknál 11,9%-kal, a költségvetési intézményeknél 9,8%-kal bővültek a bérek – a közfoglalkoztatottak nélkül számolva – tavaly februárhoz képest – derül ki a KSH most publikált adataiból. Az életkor szerinti megosztásban leggyorsabban a 25 év alatti fiatalok bére nőtt, azoké, akik a legmobilabbak és a legkönnyebben váltanak állást jobb feltételekért cserébe.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője rámutatott, a tavalyi év átlagához képest is tovább erősödött a bérkiáramlás. Ez elsősorban a versenyszférában zajló béremelések következménye, és egyik eleme, hogy a cafeteria átalakításával annak egy részét a vállalatok már bérben fizetik ki. (Bár sok cég van, amelyik a kedvezőtlen adókörnyezet ellenére is megtartotta a bérek felüli juttatási rendszerét, ahogy például a Cukormanufaktúra is.) Az elemző arra számít, hogy átlagosan csaknem 10 százalékos lehet az idei bérnövekedés, amit továbbra is főként a munkaerőhiány hajt majd.

Horváth András, a Takarékbank elemzője az idei év egészére 10 százalékot némileg meghaladó bruttó bérnövekedést és 6,1 százalék körüli reálbér emelkedést vár, hozzátéve, hogy a kockázatok változatlanul felfele mutatnak. A továbbra is feszített munkaerőpiac és a rekord alacsony munkanélküliség miatt a bérnövekedés dinamikája a következő időszakban is hasonlóan erős maradhat. A munkaerőért zajló európai versenyben a magyarországi béreknek továbbra is jelentős hátrányt kell még ledolgozniuk, hogy a munkavállalási célpiacnak számító országok nettó bérszintjének 80%-át elérjék. Ezt követően indulhatna visszaáramlás a belföldi munkaerőpiacra, amit egy érdemi munkavállalói adócsökkentés is jelentősen gyorsítani tudna – tette hozzá.

De nem minden a béremelés. A vállalat értékeit tükröző béren felüli juttatási rendszerrel is vonzóbbá tehetjük a cégünket, fokozhatjuk a munkahely megtartóerejét. A juttatások biztosításának 2019-ben is a legkényelmesebb formája a Multi-Pay® kártya.

Vastagabb borítékot várnak a fiatalok
3. Diák-munkavállalókkal fokozható a munkaerő-piaci rugalmasság

A vállalati munkaerőigények hatékonyabb kielégítése érdekében átképzésekre, és további elhelyezkedést ösztönző intézkedésekre van szükség – hangzott el a JVSZ, és együttműködő partnereként a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara által szervezett szakmai konferencián.

A történelemben nem egyedülálló a napjainkat jellemző munkaerőhiány, de stratégiailag mégis átgondolásra szoruló területről van szó – emelte ki a konferencián a Pénzügyminisztérium képviselője. A munkaerőpiac rugalmasságát növelik a területi mobilitást ösztönző intézkedések: a munkásszállások bővítése, az egyszerűsített foglalkoztatás lehetősége, a munkajogi szabályozás egyszerűsítése, a munkaközvetítés hatékonyságának javítása és a diák-munkavállalók számának növelése.

A diákok foglalkoztatása új kihívásokat is jelent a munkáltatók számára. Például kedvezményes étkezést vagy az étkezés költségeihez természetbeni hozzájárulást kell biztosítani. Ez összegkorlát nélkül adómenetes juttatásként adható, de csak a NAV által elfogadott módon. Mivel a jogalkotó célja, hogy a juttatást valóban étkeztetésre fordítsák a tanulók, sem készpénzben, sem más szabadon felhasználható formában nem lehet azt nyújtani.

Felborult a munkaerőpiac, vagy mostantól ez az új norma?

A konferencián kerekasztal beszélgetés keretében nagyvállalati vezetők és HR-tanácsadók vitatták meg a munkaerőhiány problémáját, megállapítva, hogy egyáltalán nem magyar sajátosságról, sokkal inkább regionális, sőt globális jelenségről van szó. A helyzet elemzését már az óvodánál kell kezdeni, ahol a szocializáció megkezdődik, de az oktatás egésze átalakításra szorul a résztvevők szerint.

Kihangsúlyozták, hogy a cégkultúra, a vezetési kultúra fontos munkaerő-megtartó tényező, amiben a multik élen járnak, és amit a hazai kkv-k is átvehetnének. Érdemes minden egyes forintot inkább olyan célokra költeni, aminek a legnagyobb a munkaerő-megtartó ereje.

4. Hasznosnak bizonyult a „Gyógyszereim 5xM” kiadvány

Sikeres volt a tavaly októberben indult és 2019 tavaszán zárult „Gyógyszereim 5xM” – mit, miért, mennyit, mikor, miként? elnevezésű lakossági ismeretterjesztő program, amely a terápiás hűség hazai helyzetét vizsgálta egy betegtájékoztató kiadvány és egy felmérés segítségével.

A kutatás célja az volt, hogy feltérképezzék a magyarok gyógyszerszedési szokásait és igazolják egy tájékoztató kiadvány szükségességét a helyes gyógyszeralkalmazás szabályairól. A felmérés során országszerte szemléletes, saját fejlesztésű, anonim kérdőíveken kérdezték a pilotprojektben résztvevő Alma, Gyöngy és független gyógyszertárak, összesen 80 közforgalmú patika látogatóit. A megkérdezettek többsége jól fogadta, hasznosnak ítélte a gyógyszerszedési szokások javítására összeállított, betegeknek szóló segédletet – derült ki a pilotprogram eredményeit ismertető budapesti szakmai konferencián.

Somogyi Orsolya szakgyógyszerész, a program szakmai vezetője a GrandExpo gyógyszerészeti szakkiállításon elmondta, a gyógyszertárakban ingyenesen elérhető kiadvány mellé egy kérdőívet mellékeltek, amelyen a betegek értékelhették a segédlet hasznosságát. Végül 1082 kérdőívet dolgoztak fel: a kérdőívet legtöbb esetben nők töltötték ki, a legtöbb válaszadó 51–70 év közötti volt.

A szakember elmondta, a megkérdezettek 60%-a nyilatkozott úgy, hogy öt vagy annál több gyógyszert szed egyidejűleg. Az eredmények szerint a segédlet a válaszadók több mint 90%-át segítette abban, hogy magabiztosabban tegye fel kérdéseit gyógyszerei kiváltásakor a patikában, és szintén 90%-uk mondta azt, hogy a kiadvány elolvasása óta nagyobb figyelmet szentel a gyógyszerei szedésével kapcsolatos tudnivalóknak. Somogyi Orsolya hozzátette, fontos eredmény, hogy a kiadvány a megkérdezettek csaknem felét segítette abban, hogy célirányosan változtathasson eddigi, esetleg helytelen gyógyszerszedési szokásain.

A társadalom egészségértésének és egészségtudatosságának fokozása a Multi-Pay® Zrt.-nek is fontos küldetése, ezért a társaság már indulásakor stratégiai partneri megállapodást kötött a Patika-csoport egészségpénztáraival. Ennek köszönhetően munkáltatói partnereink a teljes cafeteriapalettát tudják biztosítani a többzsebes cafeteriakártyán keresztül az adózási feltételektől függetlenül.

A tájékozottság is segíti a gyógyulást

 

5. Nyelvünk is érzékel szagokat

Nyelvünk nemcsak ízeket érzékel, hanem szagokat is – derítették ki amerikai kutatók, akik úgy vélik, hogy felfedezésük révén csökkenteni lehetne a cukorbevitelt és fel lehetne venni a harcot az elhízással úgy, hogy édes szagokkal gazdagítjuk az ételeket.

A nyelvről régóta köztudott, hogy öt alapízt – édes, savanyú, sós, keserű és umami (a fehérje íze) – érzékel az ízlelőbimbókban lévő receptorsejtek által. A philadelphiai Monell Kémiai Érzékelő Központ kutatóinak a Chemical Senses című folyóiratban közzétett tanulmánya szerint a nyelvben az eddig feltételezettnél több olyan izom van, amely az íz megállapításához szükséges, és a receptorsejtekben léteznek szagot érzékelő fehérjék is. A felfedezés új megvilágításba helyezi az ízérzékelést és megkérdőjelezi azt az eddigi nézetet, hogy az étel ízét és illatát különállóan érzékeljük a szájban és az orrban, és az csak az agyban kapcsolódik össze.

Mehmet Hakan Ozdener, a központ kutatója, a tanulmány vezetője szerint felfedezésük megnyitja a lehetőséget az előtt, hogy a szagokat felhasználva egészségesebb táplálkozásra vegyék rá az embereket. Például úgy, hogy nagyon kis koncentrációban olyan szagot adunk az ételhez, amelytől úgy érezzük, hogy az a valósnál édesebb. Ezáltal kevesebb cukrot fogyasztunk és felvehetjük a harcot az elhízással. „Ez egy páratlan lehetőség” – véli a kutató.

Ozdener és munkatársai bizonyítékot találtak arra, hogy az ízérzékelő sejtekben lehetnek mind illat-, mind ízérzékelő receptorok, amelyek kölcsönhatásba lépnek a hasonló molekulákkal. Az azonban még nem világos, hogy az íz- és illatérzékelő receptorokból érkező ingerületek közvetlenül az agyba jutnak-e, vagy az információ először egyesül a szájban – magyarázta Ozdener.

Fotó: freepik.com

6. Ingyenes szűrésre invitáljuk a Multi-Pay® partnereit

A Multi-Pay® Zrt. stratégiai partnere, a Patika Egészségpénztár társadalmi felelősségvállalási programjának részeként csatlakozott Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjához. A nagyszabású prevenciós roadshow keretében, a legmodernebb technológiával felszerelt szűrőkamionban 37 ingyenes szűrővizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők.

Magyarország legnagyobb szabású ingyenes egészségvédelmi szűrőprogramja december közepéig közel 200 helyszínen biztosít 37 vizsgálatot. Látogassanak el a programra, tegyék meg az első lépést egészségük érdekében! A programot ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének ingyenesen átfogó vizsgálatot kapni saját egészségi állapotukról, és azoknak is, akik számára fontos a megelőzés, prevenció. A rendezvények tervezett nyitva tartása: 9.00–16.00. A programról bővebb információ: www.egeszsegprogram.eu

A prevenciós program 2010-ben indult, azóta összesen 1700 helyszínen 500 ezer látogató számára hétmillió vizsgálatot végeztek el. Az adatokból megállapítható, hogy a magyaroknak van még hová fejlődniük az egészségmegőrzés terén. Egyértelműen kijelenthető, hogy a vizsgálatokon résztvevők közel fele a kiemelt kockázatú csoportba tartozik, és ha nem kezeltetik magukat, akkor néhány év múlva szívinfarktus, stroke fenyegetheti őket, nem beszélve a daganatos megbetegedésekről. Akik a szűréseken részt vesznek, kezükbe vehetik az egészségkönyvüket, amely tartalmazza az összesített szűrési eredményeket. Az adatok birtokában – ha szükséges – célzottan tudják felkeresni a szakrendeléseket vagy a háziorvosukat.

Szűrési helyszínek májusban


Fotó: freepik.com